policie

Krimi zprávy – krádeže, nehody

 

Přehled krimi zpráv ze Sušicka/Klatovska

 

Majetková trestná činnost

Na Kolinecku vnikl v době od 20. do 27. prosince 2012 neznámý pachatel do rekreační chalupy a odnesl si  odtud  pět obrazů. Majiteli vznikla škoda 2 500 Kč.

Do areálu zemědělské společnosti vznikl neznámý pachatel na Sušicku. V době od 23. do 28. prosince 2012 neznámý pachatel ze tří zaparkovaných nákladních vozidel z palivových nádrží odčerpal celkem 175 litrů motorové nafty. Společnosti vznikla škoda 6 000 Kč.

 

Dopravní nehody

 

V neděli 30. prosince ve 22.15 hodin řídila 21 letá žena ze Sušicka vozidlo zn. Opel Astra  po komunikaci č. II/190 ve směru od Nové Hůrky na Hartmanice. Po projetí mírné pravotočivé zatáčky žena na vozovce, na které byla zledovatělá vrstva, dostala s vozidlem smyk a havarovala v levém silničním příkopu, kde zůstalo vozidlo na levém boku. Řidička utrpěla při dopravní nehodě  lehké zranění a byla převezena k lékařskému ošetření. Škoda na vozidle činí 20 000 Kč.

Ve středu 1. ledna 2013 ve 2.05 hodin byl kontrolován v Sušici na ulici Volšovské řidič 19 letý místní muž při řízení vozidla zn. Peugeot. Dechovou zkouškou bylo u řidiče zjištěno 1,74 promile alkoholu a souhlasil s lékařským vyšetřením a odběrem krve ve zdravotnickém zařízení. Muž je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Policisté muži zadrželi řidičský průkaz.

 

Rabí – 2. ledna v dopoledních hodinách havarovalo na silnici č. 169 u obce Rabí v serpentinách ve směru k obci Bojanovice vozidlo pohřební služby. Příčinou  kolize byla ledovka na vozovce, vůz se převrátil na bok mimo vozovku, nehoda se obešla bez zranění.

(tz, p cr)

 

Neokolkovaná vodka obsahovala metanol, muž ji měl pět let ve spíži

20. prosince 2012  13:53
Klatovští policisté prověřují původ lahve s vodkou, kterou si nechal otestovat její majitel. Obsahuje totiž nadlimitní množství metanolu. Lahev bez kolku dostal muž před pěti lety od syna.

Zdroj: http://plzen.idnes.cz/v-nekolkonovane-vodce-od-syna-bylo-nadlimitni-mnozstvi-metanolu-ph3-/plzen-zpravy.aspx?c=A121220_132633_plzen-zpravy_sou#utm_source=rss&utm_medium=feed&utm_campaign=plzen&utm_content=main