Taneční laboratoř v Sušici

Tanec Praha v Sušici –  první ze tří –

 

Mezinárodní festival současného tance a pohybového divadla TANEC PRAHA zavítá během svého jubilejního 25. ročníku i za bránu Šumavy. Důležitým posláním tohoto festivalu je umožnit co nejširší veřejnosti vnímat současné trendy a vrcholná díla tanečně – divadelních oborů a to nejen v Praze, ale i v dalších deseti městech České republiky, mezi které se letos poprvé zařadila i Sušice. TANEC PRAHA dosáhl za dobu své existence mimořádného zájmu veřejnosti i uznání v zahraničí především díky hostování prestižních těles z celého světa. Pro sušické publikum bude 16. června od 20. hodin připraven v multifunkčním sále sušického kina komponovaný taneční večer s názvem EVROPSKÁ TANEČNÍ LABORATOŘ. Během kterého si budou moci návštěvníci tohoto festivalu vychutnat tři zajímavá taneční představení NOTHING for body, Tanec magnetické balerínky a v neposlední řadě Písečnou ženu (Suna No Onna), která se uskuteční v exteriéru naproti sušického kina – na dvoře Café baru v Jablíčku.

 

EVROPSKÁ TANEČNÍ LABORATOŘ
Oblíbená mozaika experimentů a zkoumání pohybu z různých koutů Evropy

Sušice, 16. 6. 2013 ve 20.00 hod.

Howool Baek (KR/DE) & Matthias Erian (AT): NOTHING for body

Andrea Miltnerová (UK/CZ): Tanec magnetické balerínky

NANOHACH & Lea Švejdová: Suna No Onna | Písečná žena

 

Dnes představujeme: NOTHING for body
Howool Baek (KOR/DE)
V choreografii tvořivé a soustředěné Howool Baek se tělo stává scénou, prsty a končetiny herci a tanečníky. Choreografka dokáže přitáhnout pozornost k detailům, proměnit části těla a různá jeho zákoutí v kinetické významové celky, hravé obrazy s nečekanou pointou. Baek používá tělo jako výtvarný materiál, jako krajinu, kterou animuje a nabízí naší fantazii k obdivu i úžasu. I ona se prosadila mezi „TOP20 priority companies” v síti Aerowaves.

Howool Baek (KO/DE) korejská choreografka působící v Berlíně. Její debut I Want To Talk With You byl oceněn v Koreji na festivalech CJ Young Festival a na International Mime Festival. Významná mezinárodní ocenění získala i její další díla Fade a Nothing for Body, které bylo zařazeno na “priority list” mezinárodní soutěže Aerowaves v roce 2012. Baek se ve své práci soustředí především na komunikaci mezi performerem a publikem prostřednictvím vlastního, originálního pohybového slovníku.

 

Matthias Erian (AT) se už během studií v Klagenfurtu a zvláště pak ve Vídni zaměřil na počítačovou hudbu a elektronická média. V dané oblasti sklízí úspěchy díky spolupráci s Howool Baek i řadou dalších umělců nejen v Rakousku, ale i dalších zemích Evropy a Asie.

 

matthias

 

Předprodej vstupenek v kanceláři Sušického kulturního centra: každý den od 8 – 16 hodin a vždy hodinu před projekcí na pokladně kina. Online rezervace a předprodej možný také na www.kinosusice.cz. Cena vstupného: 150 Kč | dospělý ; 90 Kč | dítě, student, senior, ZTP, ZTP/P .

(ssh, as)

 

Mediálním partnerem akce je také www.sumava.eu.

Příště (12. 6. ): Andrea Miltnerová (UK/CZ): Tanec magnetické balerínky

plakatek