Nejlepší vimperská buchta 2018

Nejlepší vimperská buchta 2018

 

Během pouliční slavnosti Vimperk žije jsme uspořádali již druhý ročník soutěže Nejlepší vimperská buchta 2018.

 

Do soutěže se přihlásilo 16 žen. Muže reprezentoval s koblihami a za Korejníky jediný odvážlivec, Fanda Břečka. Celkem tedy soutěžilo 17 vzorků jemného pečiva.

 

Porotu tvořili Vimperáci, kteří navštívili Zažít Vimperk jinak. Každý z nich dostal 3 žetony, knoflíky a podle toho, která buchta jim nejvíce chutnala, jí mohli odevzdat 1-3 své hlasy. Největší hlasovací právo a 6 žetonů měla pouze Jaruška Řehořová, loňská vítězka Nejlepší buchty Vimperka.

 

buchta1Po sečtení všech 633 žetonů se vítězkou letošního ročníku stala Iveta Pavlíková. O jejím vítězství rozhodlo 86 žetonů a její buchta měla číslo 12. Vyhrála pánskou košili VAVI podle svého výběru.

 

Na druhém místě skončila těsně s 82 vhozenými žetony Petra Půbalová s koláčem číslo 16. Míša Černá z Kavárny ve Skále ji předala poukázku v hodnotě 200 Kč.

 

Jako třetí se umístila Šárka Janásková se 71 odevzdanými hlasy. Její buchta měla číslo 2. Dostala poukázku v hodnotě 100 Kč a kávu z Kavárny a pražírny, kterou předával Karel Hrunek.

 

Na 4. místě se s 58 žetony umístil koláč se soutěžním číslem 1 Hany Břečkové. 5. místo obsadil koláč číslo 5 s 51 žetony Ivany Hanzalové.

 

Musíme ještě vyzdvihnout koblihy soutěžící pod číslem 8 Františka Břečky. Soutěžil za Korejníky a obsadil 8. místo. Navíc Fanda dostal buchta25 žetonů od hlasujících, kteří měli za nejlepší buchtu jeho klobásu.

 

Po sečtení všech 633 žetonů bylo jasné, že porotu tvořilo 210 z vás. Všichni jsme ocenili šikovné cukrářky a pekařky z Vimperka. Všechny jejich buchty a koláče se během dne snědly.

 

Velice děkujeme všem, kteří se soutěže zúčastnili, pekli, pomáhali a přispěli k perfektníé atmosféře celé soutěže, Také děkujeme všem, kteří přispěli na opravu kapličky na Brandlově dvoře, částku zveřejníme po rozpečení kasiček na Městském úřadě. Děkujeme Korejníkům a majiteli hospody, Fandovi Břečkovi, za poskytnuté zázemí.

 

Už teď se těšíme na 3. ročník a připomínáme, že péct můžou i pánové. Vařečky pro každého účastníka zase zajistí Šárka Janásková. Uděláme je opět i s letopočtem. Letos jsme totiž zjistili, že je soutěžící sbírají a dělá jim radost, že mohou vařečkou prokázat svou účast na různých ročnících Nejlepší vimperské buchty.  

 

A také už možná máme předsedu odborné poroty, pokud tedy funkci přijme. Zdeněk Formánek totiž hlasoval přesně v souladu s výsledným pořadím na prvních 3 místech. O takového degustátora bychom neradi přišli. 😀

 

Recepty zveřejníme postupně přes víkend na stránkách www.vimpersko.cz.

 

Takže zase příští rok na Nejlepší buchtě Vimperka 2019. Už teď se moc těšíme.

 

{gallery}vimperk/2018/09_zari/nejlepsi_buchta{/gallery}

 

 

Vimpersko 

{jcomments off}