GE Money Bank pracuje pro Národní park

Zaměstnanci GE Money Bank odpracovali v Národním parku Šumava již 2500 hodin

GE Volunteers Sumava 1

 

První říjnový víkend se 35 dobrovolníků z GE Volunteers věnovalo obnově Národního parku Šumava. Pustili se do stavby oplocení, vysazování mladých stromků a odklízení klestí. Pokračovali tak v dlouhodobé spolupráci s Národním parkem, která trvá již od roku 2010. Za tu dobu GE Volunteers na Šumavě odpracovali téměř 2500 hodin svého volného času bez nároku na finanční odměnu. Výsledkem jejich práce je mimo jiné stavba 1 km oplocení, výsadba téměř 5 tisíc kusů sazenic a odklizení 880 metrů krychlových klestí. Celkem se aktivit v Národním parku Šumava účastnilo 229 dobrovolníků z řad zaměstnanců GE Money Bank.

GE Volunteers Sumava 2

Do Národního parku Šumava jezdíme již od května roku 2010, kdy GE Volunteers vyrazili na první zkušební den. Z výsledků naší práce byla nadšená jak správa parku, tak samotní dobrovolníci. Od té doby jsme se na Šumavu vrátili ještě osmkrát,“ říká Markéta Vaňková, CSR manažerka GE Money Bank. „Nadšení dobrovolníků jezdit pomáhat do Národního parku Šumava nepolevuje, takže již dnes máme naplánované další pracovní návštěvy,“ dodává Markéta Vaňková.

 

Výsledky práce GE Volunteers

Vedle tradičních činností jako je stavba oplocení a výsadba sazenic se dobrovolníci na Šumavě věnují také méně tradičním činnostem. V průběhu téměř dvou let trvající spolupráce pomohli obnovit 300 metrů turistických tras, postavili 30 přehrádek v rašeliništi nebo nainstalovali 176 kusů pletivových oplocení malých stromků. Podíleli se také na čištění mýtin a dokonce pomáhali připravovat běžkařské trasy před zimní sezónou.

GE Volunteers Sumava 3

Byli jsme velmi mile potěšeni s jakou chutí se dobrovolníci z GE Volunteers pustili do obnovy parku již při své první návštěvě. Velice dobře se vyrovnali s obtížnými podmínkami, terénem i počasím a je vidět, že se práce nebojí. Pevně věříme, že naše spolupráce bude i nadále pokračovat a rozvíjet se,“ říká Václav Hřebek, vedoucí územního pracoviště Borová Lada Správy NP a CHKO Šumava

 

Co je GE Volunteers

GE Volunteers je více než sto let staré celosvětové dobrovolnické hnutí společnosti General Electric (GE), které sdružuje tisíce dobrovolníků v téměř 50 zemích světa. Dobrovolníci GE Volunteers se zaměřují na služby komunitám, ve kterých působí, důraz je kladen zejména na vzdělávání, zdravotní péči, životní prostředí a rozvoj komunitních center. V České Republice působí GE Volunteers jako občanské sdružení financované GE Money Bank. Mimo zaměstnance GE Money Bank sdružuje také dobrovolníky z řad jejich známých a příbuzných a také zaměstnance dalších (tzmc, Ge)