Síť nabíjecích stanic pro elektrokola

 

Sušicko nabízí turistům propracovanou síť nabíjecích stanic pro elektrokola

 

 

       Síť smysluplně rozmístěných nabíjecích stanic pro elektrokola vznikla jako první projekt organizace Destinace Sušicko. Ta propojuje veřejný a soukromý sektor s cílem podpořit rozvoj šumavského podhůří. Město Sušice a okolí, lokální veřejné instituce a místní podnikatelé spojili své síly, aby zvyšovali povědomí o regionu, řešili aktuální problémy a hledali příležitosti ke společnému růstu. Všichni se shodli na nesporném potenciálu Sušicka jako cykloturistické oblasti. To dalo vzniknout plánu na vytvoření tras s nabíjecími stanicemi pro elektrokola. Elektrokola umožní zvládnutí i náročnějších tras širšímu spektru cyklistů. Na delší složitější cesty se tak susice mohou vydat i ti méně zdatní a řady turistů na Sušicku se rozšíří. Přestávky na nabíjení se navíc dají využít k poznávání okolí. S touto vizí byly stanice umístěny do turisticky zajímavých lokalit.

 

       Sušicko je malebný kraj plný kopců a kopečků, ideální pro výlety na kolech a elektrokolech. “Sušicko je bezesporu pravým rájem pro cyklisty. Ti u nás mohou nejen obdivovat krásy přírody, ale i poznávat místní kulturu a kochat se četnými historickými památkami. Věříme, že instalace nabíjecích stanic pro elektrokola povede k dalšímu rozvoji cykloturismu u nás,” vysvětluje Pavel Javorský z organizace Destinace Sušicko. Rozmístění dobíjecích stanic bylo navrženo tak, aby každé z nich nabízelo zajímavé možnosti využití volného času. Než se kolo dobije, cyklista se zvládne občerstvit, projde si muzeum nebo se vydá po naučné stezce.

 

       První dobíjecí stanice se nachází v pivovaru U Švelchů. Tam se dá dobře najíst a ochutnat místní pivo. To vše v nedaleké vzdálenosti od centra Sušice. Trasa pokračuje k Infocentru Žihobce, kde se nachází muzeum Lamberská stezka, Finské centrum Stella Polaris a naučná stezka Netopýřím parkem. I zde se dá občerstvit. Elektrokolo si výletníci dobíjí také v zámeckém parku v Žichovicích. Čtvrtým místem disponujícím nabíjecí stanicí je Frymburk, vesnička s kapličkou svatého Antonína a naučnou stezkou napříč obcí. Další zastávkou na trase je Outline centrum Jiřičná s hobitím domečkem pro děti, lanovým centrem, grilovanými dobrotami a širokou nabídkou dalšího vyžití. Šestá dobíjecí stanice se nachází v krásném areálu Vogelsang. Cyklotrasu uzavírá stanice ve Strašíně. Tady nikdo nesmí opomenout procházku ke kostelu Narození Panny Marie, která je významným poutním místem.

 

 

NABÍJECÍ STANICE NA SUŠICKU:

 

Pivovar Švelch Sušice

Infocentrum Žihobce

Zámecký park Žichovice

hasičská zbrojnice Frymburk

Outline centrum Jiřičná

rezidence Vogelsang

Obecní úřad Strašín

 

 

Více informací naleznete na Cyklistika | Destinace Sušicko (susicko.cz). 

 

 

(Na fotografiích zleva : Nabíjecí stanice v Sušici, rezidence Vogelsang, infocentrum Žihobce a zámecký park Žichovice.)

{gallery}Jitka/rok2022/cerven/kolo{/gallery}   


{jcomments off}