Na referendu si můžete přivydělat

Až o jedenáct stovek korun může vylepšit váš rozpočet  blížící se referendum o stavbě obchodního domu Corso Americká v Plzni.  To je totiž zhruba honorář pro ty, kteří zasednou do komisí které budou průběh referenda hlídat. Magistrát zatím sháníí dostatečný počet lidí, což se může ukázat jako obtížné i vzhledem k tomu, že se termín referenda kryje s termínem prezidentských voleb.

 

V referendu budou Plzeňané podpovídat na otázku jestli souhlasí s tím, aby město Plzeň “bezodkladně podniklo veškeré kroky v samostatné působnosti, aby nemohlo dojít k výstavbě obchodního zařízení na místě Domu kultury Inwest”.

 

Jen pro účely referenda je zapotřebí sehnat více než pět set komisařů.

Aby referendum bylo platné, musí se jej ve dnech 11. a 12. lena 2013 zúčastnit 35 % voličů, což je asi 47 tisíc lidí. Odpůrci projektu Corso by uspěli, kdyby proti hlasovala většina,  nejméně však 25 % voličů v Plzni, což je přibližně 33 tisíc lidí.

 

Magistrát lidi do komisí shání  z vlastních řad, oslovováním veřejnosti inzeráty, přes internet, nebo například  ve spolupráci se Západočeskou univerzitou.

Zájemci se stále mohou hlásit  hlásit e-mailem na adrese: dvorakovama@plzen.eu, nebo na lince 378 032 425.

(zdroj: pk, idnes, tz)