Sušické mladé atletky opět zazářily

Ve čtvrtek 26. května se na sušickém stadionu uskutečnilo 2.kolo OMD družstev atletů Plzeňského kraje, v kategorii mladšího žactva. Vystoupení sušických atletických nadějí zhodnotil trenér Jan Prášek.

 

„Naše děvčata, mladší žákyně obsadila krásné 2.místo se 122 body za Plzeňskou Škodovkou, A týmem, který získal bodů 162,5, ale naše holky porazily Sokol Plzeň Petřín, Klatovy a Škodu Plzeň, B tým. Pokud to takto půjde dále, je velmi pravděpodobné, že bychom mohli postoupit do finálového kola.

Všechny závodnice bych rád pochválil, vytvořily si plno osobních rekordů; a ten štafetový závod, kde jsme ostatní týmy porazily rozdílem třídy, byla naprostá fantazie.

Mám -li být konkrétní, tak největší radost nám udělala Míša Míčková, která si opět vytvořila 3 osobní rekordy, ve všech disciplinách, ve kterých nastoupila. V kouli 10,00m, v míčku 46,24 m a ve skoku do výšky 139 cm.

A dále bych vyzvedl i Kačku Kornovou, která při svých prvních “velkých” závodech překonala hranici 400 cm v dálce a skočila i 130 cm do výšky.

 

Rovněž Verča Simetová se již stává zkušebnou závodnicí a sbírá krásná umístění v bězích, ať již krátkých, tak i ve vytrvalostních, zejména 2. místo v běhu na 1000 m bylo výborné. A Majda Párecká rovněž je také velmi spolehlivá, vždy se umisťuje na stupních vítězů, stejně jako dnes v běhu na 60m; ale i ostatní děvčata, Maruška Fornousová, Jana Schafhauserová, Julča Potužáková, Viktorie Gerčáková, Míša Šantrůčková, Anežka Smetanová; všechny holky bojovaly a téměř všechny se umisťovaly na bodovaných místech. A to máme ještě v záloze talentovanou Míšu Holečkovou, věkem ještě starší přípravka, která dnes závodila mimo soutěž, ale svým výkonem na 60m, by se s přehledem probojovala do finále B, kde by se určitě neztratila.

 

Naši kluci dnes byli sice trochu ve stínu děvčat, ale pár pěkných výkonů se přece jenom urodilo, byť kromě Vládi Maška to na body nestačilo, ale jak zmiňovaný Vláďa Mašek, tak Robin Teršl, Jirka Kopelent, i benjaminek našeho týmu,Matěj Kyrál, opět všichni bojovali, a závodili na hranici svých osobních rekordů, nebo si je i utvořili. U všech musím ocenit, že se nebáli jít s “kůží” na trh, jak se říká, před domácím publikem, což mnohdy závodníky svazuje nervozitou.“

 

Kompletní výsledky najdete zde.

 

Text: Jan Prášek