nehody

Nehody poznamenaly svátky

I přestože jsou statistiky dopravních nehod, zraněných a zemřelých na našich silnicích v době svátků příznivější než v loňském roce, neobešel se provoz v minulých dnech ani bez nehod, ani bez nezodpovědných řidičů, kteří usedají za volant pod vlivem alkoholu.

 

Ani na Štědrý den alkohol za volant nepatří – řidiče vozidla značky Citroën přistihli na Štědrý den klatovští policisté ve stavu vylučujícím způsobilost k jízdě. V 18 hodin večer jej kontrolovali v ulici Plzeňská v Klatovech a při provádění dechové zkoušky zjistili, že je pod vlivem alkoholu. Na displeji detekčního přístroje se objevila hodnota přesahující 2 promile. Dvaapadesátiletý řidič je nyní vyšetřován pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

 

První svátek vánoční 25. prosince nebyl šťastným dnem pro 38letého motocyklistu. Ten kolem jedné hodiny odpolední nezvládl jízdu na na stroji značky HONDA na silnici ve směru od Sobětic na Klatovy. Při nájezd na kruhový objezd vyjel k pravému okraji komunikace, narazil do obrubníku a havaroval a skončil s těžším zraněním končetin a hrudníku. Zraněného do plzeňské nemocnice transportoval vrtulník. Hmotné škody byly vyčísleny na 20 tisíc korun.

 

Ten samý den se na Klatovsku odehrála ještě jedna nehoda s těžkým zraněním. Před 16 hodinou došlo k dopravní nehodě 27letého řidiče vozu značky Honda Prelude. Řidič jel ve směru od Klatov na Běšiny, kdy při předjíždění zatím nezjištěného dodávkového vozu nezvládl řízení a když se zařazoval  před předjížděné vozidlo dostal smyk. Následně vyjel mimo vozovku, kde narazil do stromu. I tento řidič byl letecky transportován s těžkým zraněním do plzeňské nemocnice. Hmotná škoda byla vyčíslena na 31 tisíc korun.

 

Rabí – dnes před devátou ranní havarovala dvě osobní auta na silnici 169 u Rabí. Nehoda se naštěstí obešla bez zranění, případ je v šetření policie.

(pcr, di)