Odlety na dovolenou: česká policie zvýšila ochranu letišť

Masové rušení objednaných letenek, podobně jako tomu bylo v březnu po útoku v Bruselu,  zatím aerolinky nezaznamenávají. V souvislosti s útokem  v Turecku ale česká policie zvýšila ochranu letišť i zastupitelského úřadu, jak potvrdily  tisková mluvčí Policejního prezidia por. Bc. Markéta Janovská a tisková mluvčí Ředitelství služby cizinecké policie:

 

policie letiste

 

 

I česká policie reaguje na útoky v Turecku

 

Policie České republiky přijala ihned po událostech v tureckém Istanbulu odpovídající bezpečnostní opatření, která se v současné chvíli týkají mezinárodních letišť a zastupitelského úřadu a rezidence Turecka v České republice. Jedná se zejména o letiště v Praze, Brně a Ostravě. Opatření spočívají zejména v navýšení počtu hlídkující policistů, psovodů a specialistů na vyhledávání výbušnin. Zvýšenou pozornost věnuje PČR také letům a cestujících směřujících do a z Istanbulu.

 

Policejní prezident genmjr. Tomáš Tuhý k zavedeným opatřením uvádí:

Zvýšená činnost policie se vztahuje jak k vnějším prostorám letiště a blízkého perimetru, tak k tranzitům. Policie bude nadále sledovat dění a bezpečnostní situaci v Turecku a s ohledem na informace, které získá v průběhu dalších hodin, bude případně reagovat změnou bezpečnostních opatření či jejich intenzity“.

– tz, red-

{jcomments off}