Vacov versus herci, moderátoři a sportovci

Vacovské fotbalohraní ovládli na penalty domácí

 

 

 

Už třetí ročník fotbalohraní na Vacově sliboval od začátku velkou podívanou. Do podhůří Šumavy dorazil Real TOP Praha, tým složený z osobností kulturního a sportovního života. Za hosty nastoupil například hokejový brankář Alexander Salák nebo sportovní komentátor Jaromír Bosák. Zápas lépe zvládli domácí, když prokázali pevné nervy a zvítězili po penaltách 5:4. Výtěžek ze vstupného šel na podporu dobré věci.

 

Ale pěkně popořádku. Vojta Dyk, patron a nositel celé myšlenky vacovského fotbalohraní, byl ústřední postavou celého zápasu. Než hlavní rozhodčí Emil Hájek, kterému na lajnách asistovali Marek Mráz a Jaroslav Hodánek, zadul do píšťalky, proběhlo slavnostní předtančení vimperských mažoretek. Stejně jako ony natančili na skvěle připravený trávník hráči obou mužstev. Za znělky Ligy mistrů a s dětmi ruku v ruce proběhl klasický nástup, podání rukou a šlo se na to.

 

 

 

Úvod zápasu patřil evidentně zkušenějšímu manšaftu Realu TOP Praha, který Vacovským vůbec nepůjčili míč. Logickým vyústěním věci byl gól, který po krásné akci výborných fotbalistů Horsta Siegla a Marcela Gecova, vstřelil již zmiňovaný Vojta Dyk. Zápas pokračoval v následujících minutách v podobném scénáři. Balon z nohy na nohu si předávali například Robert Záruba, režisér Vojta Nouzák nebo Ivan Hašek, na kterém je pořád znát, že ve fotbale něco dokázal. Vacov se vůbec nemohl dostat do tempa a po dalších dvou gólech fotbalisty Jana Rajnocha a seriálového „Jarmila“ herce Ladislava Hampla svítilo na tabuli skóre už 0:3. V tu chvíli to s domácími vypadalo zle. Ovšem po standardní situaci, kterou vybojoval bývalý trenér úřadujících mistrů z Viktorie Plzeň Karel Krejčí, který oblékl zelený dres domácích, se sám tečí prosadil a snížil ve 42. minutě na 1:3. Druhý gól domácích pak přidal o tři minuty později po centru ze strany kapitán Viktor Valta. Do kabin se tak šlo za stavu 2:3 z pohledu domácích.

 

 

Poločas utkání patřil meritu věci. Z vybraných peněz se 30.000 věnovalo na dobrou věc. Postižený Péťa Tomášek podstoupil složitou operaci a tyto peníze mu pomůžou při rehabilitaci. Šek Petrově mamince předal Vojta Dyk a organizátoři celé akce Viktor Valta a Václav Hanzlík. Další částka a to 40.000,- byla předána Centru Bazalka. Centrum poskytuje komplexní péči pro děti s tělesným postižením. Proto se takovéto akce pořádají a je důležité je navštěvovat!!!

 

 

 

Pojďme do druhého poločasu. Hosté jakoby zůstali myšlenkami ještě v kabině a po průnikové přihrávce zakončoval akci Jaroslav Ketzer na 3:3. Nutno dodat, že celá akce zaváněla ofsajdem. Však taky notně rozčilený Jaromír Bosák procedil mezi zuby něco o tom, že rozhodčí jsou všude stejní. Hosty tento gól probudil a akce střídala akci. Po jedné takové unikl seriálový Matěj Jordán v podání herce Jakuba Štáfka sám na bránu a nejzkušenější z domácích, obránce František Čtvrtník, ho zastavil pouze za cenu pokutového kopu. Exekuce se ujal sám postižený a s přehledem proměnil – 4:3. Vacov ale nechtěl putovní pohár, který získal minulý rok, ztratit a začal bušit do obrany vedené Janem Rajnochem a Tomášem Hunalem ze všech stran. Dlouho to vypadalo, že se mezírka nenajde. Nakonec ale přece jen. Gusta Bujok si po centru ze strany našel balón a slušovického Caňizarese Jakuba Štefka – nepleťme prosím Štefek/ Štáfek – propálil počtvrté. Do konce utkání se už nic nezměnilo a šlo se na penalty. Tu rozhodující právě Vojta Dyk napálil do břevna a domácí se mohli radovat ze zisku putovního poháru již podruhé v řadě.

 

 

 

Afterparty celé akce patřila kapele Labyrint a návštěvníci, kterých přišlo něco přes tisíc, se i přes občasný déšť celé odpoledne skvěle bavili.

 

SK Vacov – Real TOP Praha 4:4 (4:3 na penalty)

 

Branky: Krejčí, Valta, Ketzer, Bujok – Rajnoch. Štáfek, Hampl, Dyk

 

(Vít Zábranský)

 

 

Představení hráčů Realu Top Praha

 

 

 

Jiří Panzner – herec, známý především díky seriálu Ulice

Jakub Zagar – grafik a kamarád Vojty Dyka

Jan Šmíd – novinář, zpravodaj Českého Rozhlasu ve Francii

Jaromír Bosák – populární sportovní komentátor ČT, zaměřený na fotbal a golf

Robert Záruba – legenda mezi hokejovými komentátory ČT

Marcel Gecov – podnikatel a fotbalista, bývalý hráč Slavie nebo anglického Fulhamu

Alexander Salák – hokejový brankář, reprezentant, dnes chytá KHL za Sibir Novosibirsk

Jakub Štefek – brankářská jednička Realu, přezdívaný Slušovický Caňizares

Vojtěch Nouzák – známý režisér, například pořadu Show Jana Krause

Michal Hrdlička – moderátor sportovní relace na TV Nova

Vojtěch Dyk – populární zpěvák a herec, nadšený fotbalista a špílmachr SK Vacov „B“

Alexandr Smita – manažer a jeden ze zakladatelů Real Top Praha

Ladislav Hampl – herec, proslavený rolí Jarmila ze seriálu Okresní přebor, fanoušek Liberce

Leoš Noha – herec, velkou popularitu získal díky šišlajícímu zdravotníkovi Ádovi Větvičkovi

Karel Diviš – redaktor, reportér a moderátor sportovních pořadů na ČT

Jan Mádl – fotbalový rozhodčí, bratr herce Jiřího Mádla

Viktor Záruba – syn komentátora Roberta Záruby

Jan Rajnoch – fotbalista, bývalý reprezentant, hrál v Německu, či Turecku

Tomáš Hunal – bývalý fotbalista Českých Budějovic nebo pražské Slavie

Jakub Štáfek – herec, představitel Matěje Jordána z nekonečného seriálu Ulice

Horst Siegl – sparťanská legenda, střelec, momentálně se věnuje trénování

Ivan Hašek – bývalý fotbalista Sparty, dnes trenér, naposledy působící na Blízkém východě

 

 

Představení hráčů SK Vacov

 

Brankáři: Stanislav Klas, Tomáš Lácha

Obrana: František Čtvrtník, Martin Čtvrtník, Lukáš Mourek, Martin Moutelík, Vojtěch Uhlíř,Jaroslav Král, Tomáš Novák, Libor Mareš

Záloha: Viktor Valta,Vašek Hanzlík, Radovan Mach, Zdeněk Švihel, Gustav Bujok, Martin Čejka, Radim Albrecht

Útok: Jaroslav Ketzer, Vít Zábranský, Jakub Hlásek, Filip Zitta, Karel Krejčí

 

 

Výsledek 4:4 , poločas 2:3 branky Krejčí, Valta, Ketzer, Bujok – Dyk, Rajnoch, Hampl, Štáfek

 

 

 

Zhodnocení zápasů Jaromírem Bosákem

 

“Po roce zase ve Vacově. Vojta Dyk na jihu Čech opět pořádal Fotbalohraní, logicky tedy nemohl Real Top Praha chybět. Zájem hráčů byl veliký, takže nestačila jedna sada dresů a diváci mohli být tudíž občas trochu zmateni. Na krásném trávníku – fakt pohádka – se v dresu Realu Top Praha představili pánové Smita, Hunal, Rajnoch, Gecov, Hrdlička, Štefek, Štáfek, Hampl, Noha, Nouzák, Hašek, Siegl, Salák, Šmíd, Diviš, Panzner, Záruba st. Záruba ml., Mádl Jan, Zagar, pochopitelně pan Dyk a taktéž moje maličkost. Podívat se přišel i skoro rodák a rekonvalescent Vlasta Vlášek. Já rozhodně musím poděkovat místnímu masérovi Zdeňkovi, který mi umožnil alespoň chvílemi po hřišti poskakovat stylem postřelené koroptve, když dokázal výrazně zkrotit stále velmi zlobivý lýtkový sval. Domácí fotbalisty posílil i Karel Krejčí a po ruce měl řadu šikovných kopáčů. Náš tým byl naopak oslaben, jednak mojí přítomností, a pak tím, že se velmi záhy zranil Honza Mádl. Zlé jazyky sice tvrdily ještě cosi o lehké iontové disbalanci většiny kádru, ale to jsou pochopitelně jen nepodložené fámy a ta částka taky nesouhlasí! Začalo to dobře, Real už vedl 3:0 (branky dávali kolegové Hampl, Rajnoch, Dyk), ovšem do druhého poločasu silně omlazený tým soupeře začal zlobit. Někteří i běhali!!! Fuj! Ale nakonec to po proměněném pokutovém kopu pana Štáfka skončilo 4:4. Šlo se na tradiční děkovačku a pak také na penalty. Tu rozhodující za Real Top Praha napálil pan Dyk (alternující ke konci zápasu v obou týmech) do břevna a naservíroval tak držení poháru domácím. Aby ne, když normálně čutá za vacovské béčko. Nu což. Ale nejdůležitější z celé akce bylo celkem 70.000 káčé, putujících na charitativní účely. To pak guláš i pivko po zápase chutná ještě o něco lépe…A za rok zase do Vacova!”

 

 

 

Foto: Lenka Doubková

Videozáznam: David Řehoř

https://www.youtube.com/watch?v=uvgsaIASGYA&feature=youtu.be

{gallery}vimperk/2016/07_cervenec/fotbalohrani{/gallery}

 

 

 

Rádi byste přidali svůj názor? Zašlete jej na info@sumava.eu

 

{jcomments off}