policie

Tři vloupačky a řidič s 3,81 ‰

Asi řemeslník

Ve třech případech bylo při vloupání do objektů ukradeno nářadí :

 

– v obci na Kašperskohorsku vnikl v době od 21. 12. 2012 do 2. ledna letošního roku neznámý pachatel do hospodářského objektu. Odnesl si z něj kabel, různé ruční nářadí a dva hliníkové sudy od piva. Majitelům vznikla škoda 7 000 Kč.

 

– v uplynulých dvanácti dnech na Sušicku kradl neznámý pachatel, který se vloupal do hospodářského objektu na neoploceném pozemku. Při odchodu si s sebou odnesl ruční nářadí a motorovou naftu. Poškození vyčíslili škodu na 27 700 Kč.

 

– v Horažďovicích vnikl neznámý pachatel v době od pátku do středy na přelomu roku do oploceného areálu společnosti a následně do haly. Odnesl si z ní truhlářské nářadí. Celková škoda je podstatně vyšší než v předchozích dvou případech – 214 700 Kč.

 

 

Řídil s 3,81 ‰ alkoholu
Ke kontrole zastavila hlídka Policie ČR poblíž Plánice u fotbalového hřiště, ve středu 2. ledna ve večerních hodinách, řidiče Š Favorit. 56letý řidič byl zjevně pod vlivem alkoholu nebo jiné omamné látky, proto u něj byla provedena dechová zkouška. Ta nejprve prokázala 2,31 a při opakovaném měření 3,81 promile alkoholu v dechu. Muži byl okamžitě zadržen řidičský průkaz a policisté jej převezli do do zdravotnického zařízení v Klatovech, kde se podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve. Muž je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

(tz p cr, red)