V plánu jsou další dva kamerové body

Pro letošní rok je v plánu realizace dalších dvou kamerových bodů připojených na dohlížecí systém města. Jednoho pro Komunitní centrum na křižovatce ul. Lerchova a Klostermannova, druhého pro kino (umístění tří kamer na budově kina). Rozšíření městského kamerového systému o jednu kameru přijde na zhruba 350 tisíc korun.

 

„V Sušici vybudovala celý kamerový systém, kromě jednoho bodu, firma Investtel s. r. o, která jej zároveň udržuje a spravuje a s jejímiž službami jsme spokojeni. Oba nyní plánované kamerové body na křižovatce ulic Lerchova a Klostermannova budou pořízené již v novém technologickém provedení s tím, že budounapojeny do stávajícího systému.

Na novou technologii bude postupně přecházet celý systém – to znamená případné další nově pořizované  kamery i obměňované stávající. Z hlediska budování systému jsme doporučili oslovit stejnou firmu která realizovala většinu dohlížecí soustavy protože se ukázalo, že kombinovat jednotlivé poskytovatele je komplikované z hlediska údržby a pružnosti servisu,” uvedl velitel městské policie v Sušici Ing. Libor Potužník.

 

Rada města schválila uzavření smlouvy na dodávku dalšího kamerového bodu s sfirmou Investtel s. r. o. Realizace by měla proběhnout v dohledné době, podle předpokladu v průběhu února-března.

(red)