policie

Podvodnici ze Sušice hrozí 8 let za mřížemi

Za několik let vylákala na stařence podvodem více než milion korun. Za osm let podvádění jí hrozí až 8 let za mřížemi.

Od komisaře ze služby kriminální policie a vyšetřování z oddělení hospodářské kriminality převzala usnesení o zahájení trestního stíhání šestapadesátiletá žena ze Sušice, která byla obviněna ze spáchání pokračujícího zločinu podvod.

 

     Žena po dobu přesahující osm let úmyslně uváděla v omyl poškozenou seniorku, kdy od ní postupně, pod různými záminkami, líkala peníze. Poškozená  opakovaně půjčila ženě peníze, i když věděla o skutečnosti, že nemá dostatek příjmu a nebude moci hotovost vrátit. Žena si vymyslela příběh o tom, že finanční hotovost vrátí, až prodá dům po babičce. Ivšen jak dům, tak babička, existují pouze v její fantazii…

   Podvodnice dobře věděla, že vylákané peníze nebude moci  nikdy splatit, přesto ve svém jednání pokračovala a okradla důchodkyni o celkem  1 189 400 Kč.

     Podle trestního zákoníku, kdo sebe nebo jiného obohatil tím, že uvede někoho v omyl, využije něčího omylu nebo zamlčí podstatné skutečnosti, a způsobí tak na cizím majetku značnou škodu, bude potrestán odnětím svobody na dvě léta až osm let.

– p cr-

{jcomments off}