Srdce pro region má EMIL KINTZL

srdceproregion1

 

Vydavatelství KAM po Česku se rozhodlo u příležitosti 10. výročí existence redakce založit po dohodě s regionálními zástupci cestovního ruchu a ve spolupráci s Asociací turistických informačních center České republiky cenu SRDCE PRO REGION. Záměrem je ocenění regionálních osobností, které se v minulosti zasadily o rozvoj, popularizaci a propagaci dané turistické oblasti, regionu nebo stály u zrodu významného produktu v oblasti cestovního ruchu. Měla by být připomenutím i poděkováním lidem, kteří díky svému nezměrnému úsilí stáli u zrodu turismu v České republice, ale dnes se na ně již téměř zapomnělo. Cena bude udělena v roce 2016 celkem 14krát, vždy jednomu zástupci z jednoho kraje České republiky. Ocenění budou postupně zveřejňováni jak v magazínu KAM po Česku, tak i v pomyslné síni slávy na portálu www.kampocesku.cz v sekci Srdce pro region.

 

Srdce pro region – Plzeňský kraj

Ocenění „Srdce pro region“ získává na návrh Plzeňského kraje, redakce KAM po Česku a Asociace turistických informačních center pan Emil Kintzl za celoživotní přínos v oblasti rozvoje turistiky na Šumavě. Pan Emil Kintzl by se dal titulovat mnoha jmény – učitel, skaut, patriot, průvodce Šumavou nebo čestný občan města Sušice.

Je velkým vyznavačem skautingu, turistiky, sportu a zvláště lyžování. Zájem o historii regionu zachytil ve dvou knihách s touto tematikou. Odkaz budoucím generacím zachytil na stránkách své obrazové publikaci Zmizelá Šumavu. Bývalý učitel z Hartmanic je stále dobrovolným členem Horské služby, podílí se na údržbě značených turistických cest, zasazuje se o obnovu současné Šumavy a již řadu usiluje o zpřístupnění Modrého sloupu na česko-bavorské hranici.

 

 

srdceproregion3

 

Ocenění si pan Emil Kintzl převzal 21. září 2016 z rukou zástupce redakce KAM po Česku v Informačním středisku Národního parku Šumava v Kašperských Horách.

 

KAM po Česku je vydavatelem stejnojmenného magazínu KAM po Česku (10. ročník), měsíčníku Pražský přehled kulturních pořadů (64. ročník), občasníku KAM na výlet a zahraničních magazínů Travel EYE (německy/anglicky) či OPEN Czechia (polsky/slovensky). Provozuje webový portál www.kampocesku.cz, vydává publikace se zaměřením na cestovní ruch a kulturu a jeho posláním je podpora projektů vedoucích k rozvoji domácího a příhraničního cestovního ruchu.

-tz-

{jcomments off}