Opravy na Volšovské potrvají do příštího léta

 

volsovska

 

Začaly opravy na Volšovské ulici v Sušici, potrvají do léta  příštího roku, přibude i kruháč

 

Na opravě  ulice Volšovská se spolu s městem Sušice a Správy a údržby silnic Plzeňského kraje, p. o. podílí i další organizace (elektrárny, plynárny) a také jejich spolupráce ovlivní plynulost probíhajících prací. Stavba byla zahájena koncem září, potrvá minimálně do června příštího roku, termín dokončení a průběhu je závislý i na počasí.

Stavba se dotýká úseku komunikace od značky  obce Volšovy až po křižovatku  ulic Volšovská, příkopy a Lerchova (“Letiště”).

 

K samotné realizaci stavby více investiční technik města Ing. Jan Vošalík: “

“V rámci stavby dojde zejména k optimalizaci profilu komunikace – zúžení na celkovou šířku 6,5 m, a to v souladu se současně platnými technickými a bezpečnostními požadavky, v celém výše uvedeném úseku ulice. Dále bude realizován kompletně nový povrch komunikace a chodníků, nové obruby, budou vybudovány parkovací pruhy, proběhnou udržovací práce a opravy na veřejném osvětlení a přeložky sítí technické infrastruktury. V první etapě (10/2016 – 12/2016) proběhne realizace úseku od Volšov po křižovatku s ul. U Koupaliště. Druhá etapa (cca 3/ 2017 – 6/2017) zahrnuje zbytek ulice Volšovské směrem k městu , vč. nahrazení stávající křižovatky „Na Letišti“ křižovatkou okružní.”

 

V první etapě (10/2016 – 12/2016) proběhne realizace úseku od Volšov po křižovatku s ul. U Koupaliště. Druhá etapa (cca 3/ 2017 – 6/2017) zahrnuje zbytek ulice Volšovské směrem k městu, vč. nahrazení stávající křižovatky „Na Letišti“ křižovatkou okružní.

 

Opravy Volšovské ulice vyžadují pochopitelně aktuální dopravní omezení, ta ale budou vykompenzována kvalitní komunikací, která přispěje k vyšší úrovni bezpečné dopravy ve městě i celkovému vzhledu této jeho části.

 

ilustrační obf.: www.google.cz/maps

 

-red, itm-

{jcomments off}