Krade jako straka, už mu střihli na mundúr

19letý Sušičan krade jako straka, týdně několikrát

 

SUŠICE – Mladík rád nakupuje za pět prstů v sušických obchodech 

 

      Od komisaře ze služby kriminální policie a vyšetřování převzal usnesení o zahájení trestního stíhání devatenáctiletý muž ze Sušice. Muž byl obviněn z přečinů krádež a výtržnictví. Obviněný muž v měsíci srpnu a září letošního roku ukradl zboží v různých obchodech v Sušici.

     První případ byl zaznamenán 12. srpna, kdy na ulici Hrádecké v prodejně odcizil ústní vodu a pochoutku pro psy v celkové hodnotě 277 Kč. Zboží dal do tašky a vycházel bez úhrady, kdy byl přistižen.

    Ve svém konání pokračoval 21. srpna ve stejném obchodě, kdy společně s dalším mužem nezjištěné totožnosti vzali dvě láhve s vínem, které měl uschovány v batohu a chtěl z místa utéci. Pracovník ostrahy objektu jej chytil za batoh, muž se z batohu vysmekl a muži utekli. V tomto případě vznikla škoda 96 Kč.

     Opět na ulici Hrádecké v dalším obchodě odcizil parfém za 330 Kč a opět jej uschoval do batohu, ale byl při svém konání přistižen. Pachatel měl na výzvu pracovníka ostrahy počkat na strážníky městské policie, ale tento několikrát muže udeřil rukou sevřenou v pěst a parfém spadl na podlahu. Muž utekl, ale po chvilce se vrátil a počkal na policisty. Poškozený utrpěl zranění, ale nebyl omezen na běžném způsobu života.

     Na náměstí Svobody dne 23. září muž v prodejně odcizil vibrátor, který uschoval pod bundu a z místa odešel. Společnosti vznikla škoda 850 Kč.

     V dalším obchodě na ulici T.G.Masaryka odcizil dvoulitrovou láhev s nealkoholickým nápojem za 22,90 Kč. Muž byl před objektem zastaven pracovníkem ostrahy, který jej vyzval, aby zboží vrátil, což neučinil a odešel.

    Muž byl v posledních letech stejné trestné činy odsouzen podle rozsudku Okresního soudu v Lounech v měsíci květnu 2015.

– p cr –

{jcomments off}