Extrémní Extreme Challenge 2016

EXTREME CHALLENGE 2016

 

75

 

 

 

Sejde se kajakář, paraglidista, běžec a cyklista…ne, to není žádný vtip, ale sestava družstva na závod Extreme Challenge, který se v sobotu 15. října konal v Sušici již pojedenácté. Čtyřčlenné týmy poměřily síly v hornatém terénu a v podzimním šumavském počasí. Ti nejdrsnější a nejodhodlanější borci pak celým závodem prosvištěli sólo a bez odpočinku.

24

84  65

Když okolo poledne proniklo poprvé mezi mraky sluníčko, zaradoval se jistě nejeden sportovec, čekající na sušických Fufernách na start závodu. Ten letos poprvé zahájili kajakáři hromadným startem a vrhli se do studené Otavy, aby na druhém břehu pod jezem naskákali do kajaků.

 

34

 

Dopádlovali kolem nábřeží až k jezu a vraceli se zpět proti proudu, za bouřlivé podpory přihlížejících, aby předali štafetu běžcům. Ti se rozběhli k vrcholu Svatoboru a vydali ze sebe skutečně vše, aby si udrželi nebo dokonce vylepšili pořadí, které měli po první předávce. Vítr už ale závodníkům takovou radost jako slunce neudělal, protože foukal přesně naopak, než by bylo pro bezpečný let potřeba, a proto se až na pět výjimek paraglidisté rozhodli odhodit padáky a seběhnout z kopce po svých.

 

55

 

Neskutečnou rychlostí se závod překlenul do čtvrté etapy a cyklisté se vydali na trasu plnou vyčerpávajících stoupání a nebezpečných sjezdů. U zvonice na ostrově Santos přebrodili řeku a dojeli na dolní cíp ostrova, kde již čekal hlouček kajakářů, aby po skoku z rampy zakončili závod v místech, kde jej také zahajovali.

 

86

90

88

 

Ti nejlepší, tým Bandur 2, ve složení Bouzek, Rádl, Vozandych a Vaš za 1:41 a nejlepší závodník v kategorii NaEx, Matera, za obdivuhodných 1:54.

Ženám vévodil tým Maxtel Sušice ve složení, Dvořáková, Hrabová, Culková a Schafhauserová.

Naprosto všem zúčastněným patří obdiv, a že šlo o výkony vskutku heroické, dokazují i superhrdinové, kteří byli vyobrazeni na závodních tričkách. V závěru odpoledne si na stupních vítězů ti nejlepší přebrali hodnotné ceny, za které patří poděkování sponzorům: High Point, Město Sušice, Sules, Sirkus, Sitel, Spak, Pekařství Karel Rendl, PAP, ZKD Sušice, High Point bike team, Stavebniny Klement, František Kůs, OU! Tradiční kloub, Pohora.cz, Hochtief a Galasport.

Celým závodem prováděl diváky komentář Jirky Hlaváčka, který byl jedním z hlavních organizátorů závodu. Patří mu velký dík, stejně jako úžasnému týmu dobrovolníků, bez kterých by to prostě nešlo.

-lh, foto: S. Vrba-

{jcomments off}