Rvačka v baru, auto na střeše…

POLICEJNÍ INFORMAČNÍ SERVIS

 

Fyzické napadení

HORAŽĎOVICE – V úterý, necelou hodinu po půlnoc,i se dva muži fyzicky napadli v baru. 

     V úterý 25. října letošního roku v Horažďovicích došlo k fyzickému napadení dvou mužů. Před jednou hodinou v noci v baru na ulici Ševčíkova se napadli dva muži pětačtyřicetiletý muž z Příbramska a osmadvacetiletý místní muž. Mladší muž se na výzvu policistů podrobil dechové zkoušce a přístroj ukázal 2,68 promile alkoholu. Muž byl zajištěn a eskortován do protialkoholní záchytné stanice v Plzni. Starší muž odmítl provést dechovou zkoušku.

Při fyzickém napadení byla poškozena skleněná výplň ve dveřích a škoda činí čtyři tisíce korun.

Policie případ šetří pro podezření ze spáchání přestupku proti občanskému soužití.

 

Podvod

ŽELEZNORUDSKO – Muž se nechal několik týdnů ubytovat a pak bez zaplacení zmizel. 

     Ve zkráceném přípravném řízení převzal sdělení podezření z přečinu podvod jednačtyřicetiletý muž z Karlovarska. Muž byl ubytován v období od 23. července do 16. října tohoto roku v ubytovacím zařízení v Železné Rudě. Muž ubytování opustil bez udání důvodu, policisté po muži pátrali a jeho výskyt byl zaznamenán v Praze. Muž zamlčel podstatné skutečnosti o špatné finanční situaci, kdy uvedl v omyl zástupce poškozené společnosti a nechal se ubytovat. Výše škody dosáhla 9 250 Kč.

 

Porušil hned několik předpisů

HORAŽĎOVICKO – Řídil, i když má blokaci řidičského oprávnění. Navíc měl pozitivní dechovou zkoušku i test na amfetamin. 

     Na křižovatce u Rabí kontrolovali v neděli 23. října policisté z obvodního oddělení v Horažďovicích řidiče z Blatné, který řídil vozidlo tovární značky Fiat Panda a jel ve směru od Žichovic. Při kontrole jej policisté vyzvali, aby předložil doklady k řízení a provozu vozidla, což neučinil. Policisté zjistili, že muž má platnou blokaci řidičského oprávnění.

Dále se muž podrobil dechové zkoušce a přístroj naměřil 0.20 a opakovaně 0,14 promile alkoholu a test na omamné a psychotropní látky měl pozitivní na amfetamin a metamfetamin. Policisté muže převezli k lékařskému vyšetření do zdravotnického zařízení v Sušici a souhlasil i s odběrem biologického materiálu. Muž je podezřelý ze spáchání přestupků.

 

Náraz vozidla do ostrůvku

KLATOVY- V neděli dopoledne řidič narazil s vozidlem na středový ostrůvek a do sloupu signalizace. 

      V neděli 23. října v 10.45 hodin jel jednadvacetiletý místní muž s vozidlem tovární značky Peugeot 206 v ulici 5. Května v Klatovech, ve směru od Lub do centra města. Na přímém úseku,  vjel vlevo na střední dělící ostrůvek a čelně narazil do sloupu signalizačního zařízení. Provedenou dechovou zkouškou byla u řidiče zjištěna hladina 1,07  a opakovaně 0,99 promile alkoholu.

Řidič se podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve a policisté muži zadrželi řidičský průkaz i osvědčení o registraci vozidla.

Hmotná škoda byla odhadnuta na 90 tisíc korun.

 

Vozidlo na střeše

KLATOVSKO – Řidička otočila auto na střechu.

V sobotu 22. října okolo 19.45 hodin jela šestačtyřicetiletá řidička z obce na Plzni-jihu s vozidlem tovární značky Citreoën C3 po silnici I/27 ve směru od Železné Rudy na obec Javorná. V levotočivé zatáčce nepřizpůsobila rychlost jízdy svým schopnostem a dopravně technickému stavu komunikace a vjela s vozem vlevo mimo komunikaci, narazila do dopravní značky a následně se vozidlo převrátilo na střechu mimo komunikaci.

Při dopravní nehodě došlo ke zranění řidičky i spolujedoucí, které byly převezeny k vyšetření do zdravotnického zařízení v Klatovech a následně propuštěny.

Hmotná škoda činí 85 tisíc korun a policisté zadrželi osvědčení o registraci vozidla.

 

– p cr –

{jcomments off}