Policejní informační servis z Klatovska

Vloupání do objektů

KLATOVSKO – Pachatelé z penzionu i rodinného domu odnesli různé věci. 

     Na obvodním oddělení v Kašperských Horách přijali policisté oznámení o vloupání do penzionu. Neznámý pachatel v noci z 25. na 26. října  vnikl po rozbití skleněné výplně v okně do objektu na Kašperskohorsku. Pachatel vnitřní prostory prohledal a odnesl přenosný počítač, dva vysavače, vrtačku, hodiny a sedm prošívaných přikrývek v obalech. Poškozeným vznikla škoda dosahující téměř devět tisíc korun.

    Horažďovičtí policisté přijali oznámení o vloupání do domu ve středu 26. října, kdy v průběhu dne neznámý pachatel vnikl v Horažďovicích v ulici Komenského na oplocený pozemek, dále do domu a odcizil alkoholické nápoje, šperky a finanční hotovost. V tomto případě škoda přesahuje pětatřicet tisíc korun.

Policie v těchto případech zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádež a porušování domovní svobody.

 

Pěstoval v domě  konopí

HORAŽĎOVICE – Muž v domě pěstoval a přechovával konopí.

Od komisaře ze služby kriminální policie a vyšetřování převzal šestadvacetiletý muž ze Sušicka záznam o sdělení podezření z přečinu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu a přečinu nedovolené pěstování rostlin obsahujících omamnou nebo psychotropní látku.

Podezřelý muž  v Horažďovicích přechovával v domě pro vlastní potřebu usušené rostliny konopí o celkové hmotnosti 416,53 g. Zajištěná sušina byla podrobena odbornému zkoumání a bylo zjištěno 8,6 % D-9-tetrahydrokanabinolu.

V půdních prostorech domu pěstoval pro vlastní potřebu ve dvou stanech celkem 65 rostlin konopí, ale pěstební cyklus nebyl dokončen a rostliny o výšce 30-50 cm policisté zajistili. Po vysušení bylo zkoumáním zjištěno, že sušina o hmotnosti 134,48 g obsahovala od 1,4 až do 1,6 % D-9-THC.

 

Úraz nezletilého chlapce

HORAŽĎOVICKO – policisté na Horažďovicku přijali koncem minulého týdne oznámení o úrazu nezletilého chlapce. Ve čtvrtek 20. října před patnáctou hodinou v obci na Horažďovicku, při překonávání oplocení pozemku, došlo ke zranění chlapce. Ten byl leteckou záchrannou službou transportován do nemocnice v Plzni.

Policie ve věci zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ublížení na zdraví a případ dále prověřuje.

Vzhledem k tomu, že se jedná o nezletilou osobu, nebudou poskytovány další informace.

 

 

 

– p cr-

{jcomments off}