alkohol

Smutné výsledky kontroly řidičů

 Řídí pod vlivem alkoholu

    KLATOVSKO – Ve čtvrtek 27. října jel po Plánici místní devětadvacetiletý muž s motorovým vozidlem a ve 22.20 byl zastaven dopravními policisty. Jeho dechová zkouška ukázala 1,71 a opakovaně 1,68 promile alkoholu. Muž byl převezen do nemocnice v Klatovech a souhlasil s lékařským vyšetřením i odběrem krve. Muž je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

      Další řidič byl zjištěn ve 23.10 hodin, kdy dopravní policisté kontrolovali v Opolenci řidiče vozidla. Sedmadvacetiletý muž ze Sušice se podrobil testu, zda není ovlivněn omamnou nebo psychotropní látkou a tento byl pozitivní na konopí. Muž byl převezen k lékařskému vyšetření do zdravotnického zařízení v Sušici, kde se podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve a moči.

      V obci Lovčice byl policisty z obvodního oddělení v Plánici kontrolován v sobotu 29. října cizinec devětadvacetiletý muž pobývající v Klatovech. Muž jel s vozidlem tovární značky Škoda Favorit z obce Lovčice směrem na Plánici. Muž nepředložil řidičský průkaz a odmítl provést dechovou zkoušku. Muž je podezřelý ze spáchání několika přestupků.

 

ŽELEZNORUDSKO – V nočních hodinách řídila žena vozidlo, které částečně uvízlo ve vodním toku. 

       V úterý 25. října řídila osmatřicetiletá žena z obce u Nýrska vozidlo tovární značky Škoda Octavia po Železné Rudě. Před půlnocí chtěla projet přes bývalý brod Jezerního potoka na protější pravý břeh, ale vozidlo zůstalo zadní částí v korytě vodního toku. Žena se podrobila dechové zkoušce a přístroj naměřil 0,47 a opakovaně 0,45 promile alkoholu. Žena nesouhlasila s výsledkem dechových zkoušek a žádala lékařské vyšetření, kdy byla převezena do zdravotnického zařízení v Klatovech.

Policisté ženě zadrželi řidičské oprávnění a je podezřelá ze spáchání přestupku.

 

———

Z dalších případů řešených policií na Klatovsku

Do třiceti minut byli dva pachatelé zadrženi

KLATOVSKO – Dva muži vnikli v noci do prodejny na Horažďovicku, kde odcizili zboží a odjeli vozidlem. Policisté je do třiceti minut zadrželi v Sušici. 

     V obci na Horažďovicku v pátek 28. října vnikli ve 2.45 hodin pachatelé po vypáčení vstupních dveří do objektu prodejny. Uvnitř odcizili 180 krabiček s cigaretami různých značek, šest podpalovačů ohně, plastový mincovník s finanční hotovostí, různé cukrovinky a jeden film na DVD. Podezřelí muži odjeli osobním vozidlem tovární značky Škoda Felicia a byli zjištěni v Sušici, kde byli ve 3.15 hodin policisty zadrženi. Ve vozidle převáželi odcizené věci, které byly zajištěny.

    Policisté zjistili, že do prodejny se muži pokusili vniknout dalšími dveřmi páčidlem, které si přinesli na místo, což se jim nepodařilo. Pachatelé svým jednáním způsobili škodu podle odborného vyjádření na odcizených věcech ve výši  18 293 Kč a poškozením dveří 17 302 Kč.

   Ve zkráceném přípravném řízení převzali sdělení podezření z přečinů krádež a poškození cizí věci spáchaných formou spolupachatelství pětatřicetiletý muž z Náchodska a čtyřiadvacetiletý cizinec pobývající v Sušici.

 

Sražená chodkyně

     V pondělí 31. října okolo 12. hodiny jela dvaačtyřicetiletá žena z obce u Klatov s vozidlem Fiat Punto po silnici ve směru od Klatov na Obytce a projížděla obcí Čínov. Řidička si všimla ženy, která přes pozemní komunikaci tlačila popelnici a reagovala tak, že snížila rychlost jízdy a najela s vozidlem blíže ke středu pozemní komunikace. V okamžiku, kdy řidička míjela chodkyni, tato náhle vstoupila do prostoru komunikace a došlo ke střetu s pravým zpětným zrcátkem vozidla. Devětaosmdesátiletá chodkyně po střetu upadla na silnici, utrpěla zranění a byla převezena do zdravotnického zařízení v Klatovech k ošetření. Škoda činí 500 Kč. U řidičky i chodkyně byla dechová zkouška s negativním výsledkem.

 

-p cr-

{jcomments off}