Strašidla, co znají pravidla

Tak  taková strašidla, co se řídí pravidly, mají v sušické základní škole –  ve školní družině Pampeliška při ZŠ Lerchova ul.

 

strasidlarijen 1

 

Strašidla, čarodějnice, duchové a vůběc všechny podobné vytosti dobře vědí, že jakmile položí nohu (případně ruku,křídlo atp.) na půdu školy, platí i pro ně jistá pravidla.  Třeba to o  povelu ke svačině, hrátkám v kostýmech i spořádaném odchodu.  Znovu se o tom přesvědčily jejich vrchní čarodějky Mirka, Helča, Venda, Renča, Štěpánka:

 

 

” STRAŠENÍČKO V ŠD – pořádné strašidelné řádění si užily děti ve školní družině Pampeliška naší „modré“ školy v Sušici, protože mohly strašit celý první listopadový týden. Kostlivci , černé nevěsty, ježibaby či duchové byli k vidění na chodbách, v jídelně i šatnách, ale největší hemžení bylo v družinových odděleních, kde během týdne probíhalo strašidelné rejdění s tancem, pohoštěním i soutěžením. Výzdobu družin zvládly děti již v říjnu, takže dýňáčci, netopýři, pavouci a jiná strašidelná stvoření z různých materiálů mohla přihlížet ze skříní, oken i parapetů na hojné pohoštění, které se kupilo na prostřených stolech. Bábovky, tyčky, brambůrky či zákusky přišli k chuti a někde se dokonce chystalo i grilování…při tanci a soutěžení přece pořádně vyhládne a duchové mají žaludky přímo bezedné .

Hokej s dýní, tanec s koštětem, kaštanová trefa, lovení červíků, pavučinové puzzle, závody pavouků či neposedné ocásky daly všem soutěžícím opravdu zabrat, ale nikoho po celou dobu neopustila dobrá nálada, takže se všichni strašidláci už teď těší na další rok…a my s nimi ! “

-hpt, foto: družina-

 

{gallery}susice/2016/11_listopad/strasidla_lerchovka/{/gallery}

 

{jcomments off}