Zápisy do prvních tříd začnou v úterý

Do ‘modré’ nebo do ‘Masarykovy’?

“No jo, mami, ale co když to nebudu umět?” ptala se  ustaraně holčička maminky, která četla informace o zápisu do první třídy.

Malé děti mají také starosti a když ještě ke všemu souvisí s jejich prvním krokem vstříc ‘opravdické škole’,  jsou v jejich očích pořádně velké.

 

I na to  ředitelé a učitelé škol myslí a jsou připraveni. Obavy dětí ze školy mohou ve spolupráci s učitelkami z mateřských škol a rodiči rozptýlit třeba na tradiční “přípravce”, kterou základní školy pro prvňáčky připravují v jarních měsících. Sušické školy jsou s mateřinkami v kontaktu po celý rok, děti chodí do tříd a mohou si vyzkoušet opravdové učení, prohlížejí si budovy, tělocvičny, účastní se nejrůznějších společných aktivit.

 

V loňském školním roce přišlo do ZŠ Lerchova ulice a ZŠ T. G. Masaryka k zápisu celkem 145 dětí. 

prvni skolni den na lerchovce

Ilustrační foto z prvního školního dne na ZŠ Lerchova (šk. rok. 2012/2013): archiv isusice.eu

 

A kolik budoucích prvňáčků se přijde zapsat letos? O tom vás budeme informovat po skončení zápisů, které se v obou sušických základních školách uskuteční

v úterý 15. a ve středu 16. ledna:

 

v “modré” škole – ZŠ Sušice, Lerchova ul.

modralerchovka

úterý 15. ledna 14-17 hodin

středa 16. ledna 14-17 hodin

 

a

v obou budovách ZŠ T. G. Masaryka

tgm v benese tgm v komenskeho

úterý 15. ledna 14-17 hod.

středa 16. ledna 14-15.30 hod.

Ve školním roce 2013/2014, budou na ZŠ T. G. Masaryka otevírány dvě první třídy – jedna v objektu Dr. E. Beneše 129 (u parku), druhá první třída bude v objektu školy v Komenského ul. 59.

(red)