Smrt v potoce policie odložila

smrt v potoce

KLATOVSKO – Policisté odložili věc úmrtí sedmadvacetiletého muže z Domažlicka, který zemřel při dopravní nehodě v srpnu.

 

V neděli 14. srpna 2016 odpoledne jel muž s vozidlem tovární značky Škoda Felicia po silnici II. třídy č. 185 ve směru od obce Balkovy na Slatinu.

Při projíždění pravotočivé zatáčky vjel s vozidlem na pravou krajnici a následně vyjel vpravo mimo komunikaci, pokračoval v jízdě po louce a sjel do potoka Poleňka, kde se vozidlo potopilo po horní část dveří.

Krátce po šestnácté hodině našli auto projíždějící cyklisté a oznámili nehodu na tísňovou linku.

 

Po příjezdu Hasičského záchranného sboru z Klatov na místo dopravní nehody, bylo uvnitř vozidla nalezeno tělo muže. Po jeho vyproštění a pokusech o resuscitaci byla následně lékařkou konstatována smrt a byla nařízena soudní pitva.

 

Případ převzali policisté ze služby kriminální policie vyšetřování z oddělení obecné kriminality a zjišťovali příčinu i okolnosti dopravní nehody. Ohledáním motorového vozidla tovární značky Škoda Felicia policisté zjistili, že došlo ve vnitřním prostoru k zahoření. Policisté odebrali vzorky uvnitř vozidla i kapalinu z plastového kanystru, který byl umístěn ve vnitřním prostoru.

 

Policisté si v rámci objasnění příčin dopravní nehody vyžádali odborná vyjádření z odvětví elektrotechnika, chemie i od hasičského záchranného sboru. Ke vznícení par hořlavých kapalin mohlo dojít vlivem poruchy elektroinstalace ve vozidle.

Podle dalšího vyjádření se mohlo jednat o nedbalostní jednání ze strany řidiče vozidla při nesprávném převozu hořlavých kapalin, kdy mohlo dojít za jízdy k vylití benzinu a iniciaci vznícení.

Další verzí vzniku požáru bylo stanoveno úmyslné zapálení řidičem vozidla, což nelze vyloučit, ani nebylo bezpečně prokázáno a dále nebylo zjištěno žádné cizí zavinění.

 

Z uvedených důvodů je zřejmé, že smrt muže nebyla zaviněna jednáním jiné osoby, nejedná se o trestný čin a věc byla odložena.

 

-p cr-

{jcomments off}