policie

Vyhrožoval výbuchem domů, policisté ho odhalili

Šíření poplašné zprávy policisté do týdne objasnili

V pátek 4. ledna 2013 dopoledne, opakovaně  ve stejný den  ve večerních hodinách a stejně tak následujícího dne ráno, přijali horažďovičtí policisté obvodního oddělení prostřednictvím hlasového automatu telefonní zprávu o výbuchu domů Na Uranu v Horažďovicích a v tamní ulici Ševčíkova. 

Na místo byly vždy okamžitě vyslány policejní hlídky, které spolupracovaly s kolegou ze skupiny základních kynologických činností, profesionálními i dobrovolnými hasiči  a strážníky městské policie. Inkriminovaná oblast byla důkladně prohlédnuta včetně prostor bytových domů, odpadkových košů, odstavených vozidel a okolního volného prostranství. Podezřelý předmět nebyl ani v jednom případě nalezen.

Mravenčí práce a důkladné prošetření všech získaných informací přivedly do týdne klatovské kriminalisty až k podezřelému 36letému muži ze Strakonicka. Ten se jim pak pod tíhou důkazů k činu doznal. Jeho motivem mělo být řešení osobních záležitostí. Včerejšího dne si od policistů převzal záznam o sdělení podezření z přečinu šíření poplašné zprávy. Nyní mu dle trestního zákoníku hrozí  trest odnětí svobody na jeden rok až pět let.

(tz, p cr)