Krimi zprávy – už si na ně posvítili

Sušicko

Ukradeného auta si neužil – v Horažďovicích přijali v úterý policisté oznámení o odcizení osobního automobilu. Pachatel vnikl v ranních hodinách  15. ledna na oplocený pozemek u domu, kde přelezl zeď, otevřel vrata u hospodářského objektu ukradl auto zn. Škoda Roomster, ve kterém majitel nechal klíčky, doklady k vozu a další věci. Po odcizeném vozidle bylo vyhlášeno pátrání. Ještě ten samý den byl kolem páté odpoledne v Klatovech hlídkou policie kontrolován muž ve věku 29 let z Horažďovic při řízení vozidla zn. Škoda Roomster. Policisté zjistili, že se jedná o odcizené auto. Muž byl převezen na oddělení, kde ve zkráceném přípravném řízení převzal sdělení podezření z přečinu porušování domovní svobody a neoprávněné užívání cizí věci.

 

Kradl v kanceláři– ve zkráceném přípravném řízení převzal 30letý muž ze Sušicka sdělení podezření z přečinu krádež. Loni v listopadu vypáčil vstupní dveře do skladu firmy v Sušici a z kanceláře vzal finanční hotovost 10 000 Kč. Policisté zjistili, že zlodějem byl zaměstnanec firmy, který vzal peníze v průběhu dne. V inkriminovaný den se večer do firmy vrátil zpět a vypáčil vchodové dveře, aby to vypadalo jako vloupání neznámého pachatele.

 

Chaty opět terčem zlodějů – v uplynulém a tomto týdnu se neznámý poberta podíval do kůlen u rekreačních chat v chatové osadě u Sušice. Zřejmě se mu hodil hliníkový výsuvný žebřík, čerpadlo a křovinořez, protože si uvedené věci odnesl. Poškozeným vznikla škoda 9 400 Kč. Policie případy šetří pro podezření ze spáchání přečinu krádež a porušování domovní svobody.

(tz, p cr, red)

 


(tz, p cr)