Tragická nehoda u Draženova

drazenov

Smrtí jednoho z řidičů skončila včerejší podvečerní nehoda osobního auta s kamionem

 

V úterý 6. prosince 2016 v půl šesté večer vyslalo operační středisko hasiče z Domažlic k dopravní nehodě na komunikaci ve směru na Draženov. Střetlo se zde osobní auto s kamionem. Vozidla se srazila u odbočky na Petrovice, po srážce každé skončilo v příkopu.

 

Řidič osobního auta zůstal zaklíněn nohama ve vozidle, tělem vypadl na silnici. Hasiči na jeho vyproštění použili hydraulické zařízení. Současně s tím probíhala resuscitace, na které se podíleli všichni, kdo na místě byli – policisté, hasiči, posádky ZZS i LZS. Oživovací pokusy ukončil až lékař, který konstatoval smrt.

 

Kamion se převrátil na bok, jeho náklad – kukuřice – se vysypal do pole. Hasiči museli řidiči kamionu, který vyvázl bez zranění, z kabiny pomoci ven. Uniklou naftu hasiči odčerpali a zasypali skvrnu sorbentem. Na místo se dostavil pracovník životního prostředí, který rozhodl provést kontrolu ještě následující den za světla, aby se rozhodlo o dalším postupu.

 

Pro havarovaná auta přijely dvě odtahové služby, oběma hasiči asistovali při nakládání vozidel. Silnice mezi Domažlicemi a Draženovem byla po dobu zásahu zcela neprůjezdná, provoz byl obnoven až před půl jedenáctou v noci.

 

– hzs, red-

{jcomments off}