Peklíčko s úsměvem

Peklíčko se nekonalo a když, tak jen s úsměvem!

certi cviceni 38

 


“Co to chodí kolem nás,

je to člověk, nebo ďas,

je to celý chlupatý,

kožich má až na paty.

Hádej, hádej, je to žert,

nebo je to z pekla čert?!”

 

 

 

 

 

Žádný strach – dětičky na letošním, tradičním, čertím cvičení jistě neměly. Pekelné cvičení s čerticí Hankou probíhalo hned na dvou místech – v pondělí 5. prosince si to dali „Předškoláčci v pohybu“ v sušickém Sportovišti a o den později nastoupila malá čírťata i s rodičovským dozorem (cvičení Rodiče s dětmi probíhá letos nové v úterý od 16 hodin v hale TJ u gymnázia).

 

 certi sportoviste 12

Rozhodně nemějte pochyb, že si malá čírťata cvičení užila, však to znáte! Jsou jako pytel blech, neposední, zvídaví, hraví a veselí… a samozřejmě pusy nezavřou a tak se v průběhu cvičení kromě pohybu a tance naučí i několik písniček, básniček a říkadel…

 

 

Jestli se říká, že jsou jako hadí ocásky, tak je to pravda i trochu jinak – čertovské ocásky byly v ohrožení! Velcí nebo malí – všichni se snažili ukořistit nějaký ten ocásek svého ‘kolegy’…

 

certi cviceni 41

 

Aby se trochu čertovská omladina zklidnila, došlo i na organizovanou zábavu – hádanky, pohybové písničky, čertí tanečky, hry… a závěru byla pekelnická drobotina tak unavená, že si už docela v klidu vzájemně vydrhla kožíšky, vybrala blešky a umyla se (protože i čertovská dítka v „den D“ musí předstoupit před Ježíška v pořádku) a maminky se připravovaly, jak je uspí čertí ukolébavkou.

Ovšem ještě před tím, aby to čekání na dárečky rychleji ubíhalo, si od čertice Hanky vyzvedly medaile a čokoládová lízátka, jako odměnu za dobrou práci a veselou zábavu.

 

Pekelně krásné adventní dny a Vánoce všem přeje vrchní čertice Hanka

 

{gallery}susice/2016/12_prosinec/certi_sportoviste/{/gallery}

 

{gallery}susice/2016/12_prosinec/certi_cviceni/{/gallery}

 

{jcomments off}