Křemelná rozhodně není ‘procházka sadem’

… to potvrdil jak fotograf Jan KAVALE, tak i Libor CHVOJKA, spoluautoři nové publikace “Křemelná – nedostupná krása opuštěné řeky”.  Oba přívlastky v návzu knihy tak vystihují Křemelnou v její většinou neprobádané podobě – nedostupná, opuštěná… I několik příběhů z “lovu” Křemelné mělo nádech až nebezpečného dobrodružství.

 

Kmotrem  nové knížky, která před  Vánoci obohatila knižní pulty, byl šumavský patriot Emil KINTZL, který  slova obou autorů potvrdil.

 

Nicméně oběma se podařilo získat unikátní záběry a sepsat “příběh řeky”, který potěší všechny milovníky Šumavy, jejích nevyzpytatelných vod a nástrah.

 

img 0990

 

Novinka ze spoluautorské dílny Jana Kavaleno a Libora Chvojky je určitě dobrým tipem na dárek pod stromeček, nebo do sbírek  obdivovatelů Šumavy a regionálních autorů, pro které je srdcovou záležitostí a  kteří její proměnlivou krásu dokážou uchovat na  stránkách knih po mnoho let v nezměněné podobě. 

 

Oficiální křest v příjemném prostředí sušické knihovny provázelo nejen mluvené slovo, ale i   muzika skupiny Tulipán a sólového harmonikáře. Tradiční tečkou za slavnostním uvedením knihy do života  byla autogramiáda a příjemné neoficiální popovídání s oběma autory i kmotrem.

 

img 0942  img 0964

img 1009

 

-as-

{jcomments off}

{gallery}susice/2016/12_prosinec/kremelna_kopie_web/{/gallery}