V PAPu hořelo silo plné umělé hmoty

pap

DNES v ranních hodinách – v5:222 hodin obdrželo operační středisko tísňové linky 112 informaci o požáru sila plného umělé hmoty v areálu společnosti PAP v Sušici. Poplach byl následně vyhlášen místním profesionálním i dobrovolným hasičům, na pomoc s likvidací požáru vyjely i jednotky z okolí – z Dlouhé Vsi a Volšov.

 

Z důvodu předpokládaného úniku toxickýxh látek do ovzduší byla k požáru povolána i Chemická laboratoř z Třemošné. Vzhledem k tomu, že se podařilo zlikvidovat požár poměrně rychle, spaliny hoření okolí nijak neohrozilo a Chemická laboratoř byla při cestě k zásahu odvolána. Ze stejného důvodu se vraceli na základnu i hasiči z Klatov, kteří na místo vyjeli se speciálním vysokotlakým hasicím zařízením Cobra.

 

Silo o výšce asi 12 metrů bylo plné hmoty, ze které se vyrábí plastové nádobí. Hasiči požár zlikvidovali pomocí vysokotlakého proudu a ochladili technologii. Po likvidaci požáru se hasiči pomocí výškové techniky dostali nad silo a termokamerou prozkoumali jeho prostory. Neobjevili skrytá ohniska ani jiné známky požáru.

 

“Příčina vzniku požáru se vyšetřuje, pravděpodobně však za požár může technická závada. Výše škod nebyla dosud vyčíslena, předpokládá se částka kolem půl milionu korun,” doplnila  k události mluvčí HZS Plzeňského kraje por. Mgr. Pavla Jakoubková.

 

-hzs, red, foto pap.cz-

{jcomments off}