34 ukradených fotopastí

Krádeže fotopastí

KLATOVSKO – Pachatel odcizil čtyřiatřicet fotopastí ze šumavských lesů

       Policisté na obvodních odděleních v Železné Rudě a Kašperských Horách přijali oznámení o krádeži fotopastí. Neznámý pachatel odcizil na Železnorudsku čtrnáct a na Kašperskohorsku dvacet fotopastí, které byly umístěny na různých místech v lesních porostech k monitoringu pohybu zvěře.

Škoda byla vyčíslena na téměř 175 tisíc korun. Policie ve věci zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádež.

 

——————

Policie žádá svědky o pomoc při vyšetřování dopravní nehody

 

KLATOVSKO – Mezi obcemi Beňovy a Lomec  vyjel řidič mimo silnici. Po nehodě nadýchal 1,57 promile alkoholu. 

       S vozidlem tovární značky Citroën Berlingo jel 17. prosince šestačtyřicetiletý muž z Janovicka. Muž jel po komunikaci od obce Beňovy na Lomec v 1.45 hodin při projíždění pravotočivé zatáčky nezvládl řízení, vjel vlevo mimo komunikaci, kde havaroval. Vozidlo zůstalo v pozici na pravém boku. Řidič se podrobil dechové zkoušce a přístroj naměřil 1,57 a opakovaně 1,55 promile alkoholu. Muž byl převezen k lékařskému vyšetření do zdravotnického zařízení v Klatovech a souhlasil i s odběrem krve. Odhadnutá hmotná škoda činí na vozidle 40 tisíc korun. Policisté po prohlídce vozidla zadrželi osvědčení o registraci vozidla. Řidič, který je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykových látek, nepředložil řidičský průkaz.

 

        Policisté  žádají případné svědky dopravní nehody o poskytnutí informací, které sdělte na dopravní inspektorát v Klatovech v pracovních dnech na tel. 974 334 251 nebo 974 334 250 nebo prostřednictvím e-mailu: kt.di.podatelna@pcr.cz.

           – p cr-

{jcomments off}