Zastupitelé schválili nový dotační program

Na svém posledním jednání v letošním roce, 14. prosince 2016, schválili zastupitelé mimo jiné nový dotační program města Sušice  na podporu pravidelné reprezentace dospělých sportovců v mistrovských soutěžích.

 

Program stanovuje jednoznačný postup při podpoře sportovních organizací z rozpočtu města. podpora je zacílená na  organizace působící na území města Sušice, jejichž činnost je orientována na sportovní reprezentaci města v pravidelných soutěžích pořádaných sportovními svazy v rámci ČR. Z této dotace mohou být hrazeny především nezbytně nutné náklady na řízení soutěžních utkání (rozhodčí), nezbytně nutné náklady k účasti v mistrovských soutěžích (startovné, poplatky), náklady na dopravu.

 

Pro následující rok bude rozpočet tohoto dotačního titulu naplněn ze zůstatku fondu ‘grantu a příspěvky na pravidelnou činnost’  částkou  300 000 Kč. Zastupitelé tento dotační titul a jeho pravidla schválili jednohlasně.

 


Na závěrečném letošním zasedání dále zastupitelé  schválili usnesení:

ZM schválilo navýšení základního kapitálu společnosti Pošumavská odpadová, s. r. o. , na výši  1. 885. 800,- Kč.

Ke změně dochází z důvodu rozšiřování činnosti společnosti – jako společníci přistoupily další obce – Předslav, Zavlekov a Podmokly. Obsah společenské smlouvy se mění v souvislosti s novými obchodními podíly. Stávající vklady zůstávají na stejné výši. S ohledem na uvedené změny byla schválena zároveň i nová společenská smlouva.

 

ZM schválilo bezúplatný převod části pozemku p. č. 2555/1 o výměře 193 m2 (nově označenou jako 2555/3) v k. ú. Sušice nad Otavou z vlastnictví města Sušice do majetku Kongregace Školských sester de Notre Dame, se sídlem U Soudu 813/7, Hradec Králové. Zastupitelstvo pověřilo starostu města podpisem dohody o narovnání.

 

ZM schválilo grantový program města Sušice v oblasti kultury, sportu, volného času a vzdělávání na rok 2017.

(podrobnosti ke grantům a dotacím města Sušice najdete na www.mestosusice.cz)

 

ZM schválilo dotační program města Sušice na podporu pravidelné činnosti sportovních organizací na rok 2017.

(podrobnosti ke grantům a dotacím města Sušice najdete na www.mestosusice.cz)

 

ZM schválilo dotační program města Sušice na podporu pravidelné činnosti kulturních, zájmových a volnočasových organizací na rok 2017.

(podrobnosti ke grantům a dotacím města Sušice najdete na www.mestosusice.cz)

 

ZM schválilo poskytnutí dotace ve výši 13. 809,- Kč Mikroregionu Šumava-západ, Modrava 63, 342 92 Kašperské Hory, IČ: 70922152, na projekt „Putování srdcem Evropy bez hranic“ a pověřuje starostu města podpisem smlouvy.

 

ZM schválilo poskytnutí návratné finanční výpomoci ve výši 124. 280,- Kč Mikroregionu Šumava-západ, Modrava 63, 342 92 Kašperské Hory, IČ: 70922152, na projekt „Putování srdcem Evropy bez hranic“ a pověřuje starostu města podpisem smlouvy.

– tato částka bude příjemcem (Mikroregion Šumava – západ) vrácena zpět na účet města, vždy poté co Mikroregion ŠZ obdrží zpět finance z Programu přeshraniční spolupráce (postupně, po proplacení žádostí o platbu)

 

ZM schválilo znění veřejnoprávní smlouvy o poskytnutí dotace z rozpočtu Města Sušice na projekt Zelené autobusy 2016 a pověřilo starostu města podpisem smlouvy. Částka ve výši 20. 000 Kč bude hrazena z org. 405.

Na společných finančních příspěvcích pro zajištění projektu „Zelené autobusy“ se dohodli starostoví měst a obcí – Sušice, Železná Ruda, Prášily, Srní, Kašperské Hory, Rejštejn, Modrava, Horská Kvilda, Kvilda, Borová Lada a Nová Pec

 

ZM schválilo rozpočtový výhled pro roky 2018-2019 .

 

ZM schválilo rozpočet pro rok 2017.

 

ZM schválilo rozpočtové opatření č. 45, kterým se organizace 279 – Komunální odpady ve výdajové části povýší o 1. 000. 000,- Kč a o tutéž částku povýší ve své příjmové části.

Rozpočtové opatření vyvolaly zvýšené náklady na pořizování techniky a vybavením, úpravy provedené na sběrném dvoře a s větší množství odpadů (díky zapojení podnikatelů do systému města).

 

ZM rozhodlo o odkoupení pozemků p. č. 941/4 (trvalý travní porost) o výměře 3 528 m2 a 941/8 (trvalý travní porost) o výměře 270 m2 v k. ú. Sušice nad Otavou od Ing. Jany Staré, bytem Na Klaudiánce 1128/21, Praha 4 a JUDr. Marty Tůmové, bytem U Malvazinky 1934/6, Praha 5, za cenu 3 000 000,- Kč s tím, že náklady spojené s odkupem (sepsání kupní smlouvy, vklad do KN) obstará a zaplatí zprostředkovatel a daň z nabytí nemovitých věcí bude uhrazena podle zákona platného ke dni převodu. Zastupitelstvo pověřilo starostu města podpisem kupní smlouvy.

 

ZM rozhodlo ve funkci jediného zakladatele společnosti Nemocnice Sušice o. p. s. , IČO 252 24 301, v souvislosti s rozhodnutím o snížení počtu členů správní a dozorčí rady na polovinu o následujících změnách Zakladatelské listiny Nemocnice Sušice o. p. s. s platností k 1. lednu 2017: V článku V.  odst. 1) písm. a) se slova „šest členů“ nahrazují slovy „tři členy“ Změněný text článku V.  odst. 1) písm. a) po úpravě zní: „Správní rada má tři členy, kteří jsou jmenováni a odvolávání zakladatelem. “ V článku V.  odst. 2) písm. b) se slova „šest členů“ nahrazují slovy „tři členy“ Změněný text článku V.  odst. 2) písm. b) po úpravě zní: „Dozorčí rada má tři členy, kteří jsou jmenováni a odvolávání zakladatelem. “ ZM uložilo odboru majetku a rozvoje města ve spolupráci s ředitelem Nemocnice o. p. s. realizovat změny s platností k 1. lednu 2017.

 

 

Kompletní zápis z jednání rady a zastupitelstva najdete na www.mestosusice.cz

 

-red-

{jcomments off}