alkohol

Pod vlivem byla chodkyně

Srážka vozidla s chodkyní

KLATOVY – Ve čtvrtek dopoledne došlo na přechodu pro chodce ke srážce chodkyně s vozidlem. 

       Ve čtvrtek 29. prosince krátce po desáté hodině dopoledne došlo k dopravní nehodě, střetu vozidla s chodcem, v Klatovech. Na ulici Domažlické přecházela dvaašedesátiletá místní žena komunikaci po přechodu pro chodce a došlo ke srážce s projíždějícím vozidlem  Opel Corsa. Poškozená byla sražena zpětným zrcátkem vozidla.

Žena byla převezena k lékařskému vyšetření do zdravotnického zařízení a následně propuštěna. Sedmačtyřicetiletý muž z Klatovska se podrobil dechové zkoušce, která byla s negativním výsledkem, ale chodkyně měla výsledek měření 0,72 promile alkoholu.

Policie příčinu dopravní nehody dále šetří.

——————————————————————————

Z policejních záznamů v závěru roku:

Nebezpečné vyhrožování – nelíbila  se mu muzika, začal řádit

SUŠICE – V baru se muž choval agresivně a fyzicky napadl další osoby, byl vzat do vazby. 

      Od komisaře ze služby kriminální policie a vyšetřování převzal usnesení o zahájení trestního stíhání jednačtyřicetiletý muž ze Sušice. Muž byl obviněn ze spáchání přečinů výtržnictví a nebezpečné vyhrožování.

      V neděli 25. prosince tohoto roku v Sušici se muž nacházel v baru na ulici T.G. Masaryka. Kolem třetí hodiny v noci slovně napadl hosta, po předchozí rozepři týkající se přehrání skladby, kterému vyhrožoval újmou na zdraví.

     Dále slovně a fyzicky napadl obsluhujícího muže, jehož rukou sevřenou v pěst udeřil do těla a opět mu vyhrožoval újmou na zdraví. Zároveň agresivní muž shazoval i rozbíjel věci. Po obsluhujícím muži hodil židli a zasáhl jej do nohy, opětovně poškozeného udeřil do těla a po dalším muži hodil sklenici od piva. Zraněný muž byl ošetřen se zraněním u lékaře.

    Muž na místě veřejnosti přístupném se dopustil výtržnosti a vyhrožoval usmrcením i těžkou újmou na zdraví dalším osobám a čin spáchal opětovně. Policisté přijali oznámení o uvedeném incidentu a okamžitě se dostavili na místo. Podezřelý muž byl patnáct minut po třetí hodině zadržen policisty a podrobil se dechové zkoušce, kdy bylo naměřeno téměř dvě promile alkoholu.

Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby.

  

Krádeže v objektech

KLATOVSKO – Pachatelé vnikli do prodejny i kůlny. Ze zaparkovaného jeřábu odčerpali motorovou naftu. 

          V obci na Horažďovicku vnikl neznámý pachatel v noci z 22. na 23. prosince letošního roku do prodejny. Pachatel vypáčil železnou mříž v okně, rozbil skelněnou výplň a vnikl do vnitřních prostor prodejny a odcizil cigarety, alkoholické nápoje a cukrovinky. Škoda činí 22 tisíc korun.

Policie ve věci zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádež a porušování domovní svobody.

 

     Policisté na obvodním oddělení v Sušici přijali v uplynulých dnech dvě oznámení o krádežích. Na Sušicku neznámý pachatel v noci z 26. na 27. prosince vnikl na pozemek zemědělské společnosti. Pachatel ze zaparkovaného jeřábu odčerpal z palivové nádrže 80 litrů motorové nafty a vzal i kabel o délce 40 metrů. Zde byla škoda vyčíslena na čtyři tisíce korun.

 

     V uplynulém týdnu neznámý pachatel vnikl u Hlavňovic do kůlny u rekreační chaty a odcizil travní sekačku zn. Hecht. Majiteli vznikla škoda ve výši osm tisíc korun.

V obou případech policie zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádež.

 

 

Dvě ženy se popraly,  zraněná nadýchala 1,79 promile

 

KLATOVY – Policisté z obvodního oddělení v Klatovech přijali v pondělí 26. prosince letošního roku oznámení o fyzickém napadení v Klatovech. Patnáct minut po sedmé hodině ranní procházela třiadvacetiletá místní žena se známými po ulici Pražské. Na ulici potkala o tři roky mladší ženu a došlo k jejich vzájemnému slovnímu i fyzickému napadení. Dva muži se snažili ženy od sebe odtrhnout, což se jim následně podařilo.

 

 

     Při tomto napadení třiadvacetiletá žena utrpěla zranění a byla převezena do zdravotnického zařízení k ošetření. U poškozené byla provedena dechová zkouška s výsledkem 1,79 promile alkoholu. Druhá žena z místa utekla.

 

Policie ve věci zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu výtržnictví a případ dále prověřuje.

 

 – p cr-

{jcomments off}