autonehoda

Silvestr z pohledu policie

autonehoda

Silvestrovské oslavy v České republice z pohledu policie

Celkem 148 dopravních nehod a osm zraněných zábavní pyrotechnikou. 

 

“Přijali jsme tisíce oznámení, která se týkala zejména silvestrovských oslav. Jednalo se například o občanská soužití a fyzická napadení, která se udála především ve spojitosti s požitím alkoholu.

 

Policejní pyrotechnici vyjížděli během noci celkem k devíti případům spojeným se zábavní pyrotechnikou. Šlo zejména o poranění vzniklá výbuchem během manipulace. U třech lidí při výbuchu došlo k amputaci prstů na rukou. V jednom případě došlo při manipulaci se zábavní pyrotechnikou k tlakové vlně, která poškodila okna a dveře u sousedního rodinného domu.

 

V posledním prosincovém dni roku 2016 došlo na českých silnicích ke 148 dopravním nehodám s celkovou  hmotnou škodou přesahující 7,5 miliónů Kč. Dva lidé bohužel nepřežili.

 

I přes tyto nepříjemné události byly silvestrovské oslavy poměrně klidné a bez hlášených mimořádných událostí,” komentuje situaci  silvestrovských oslav v ČR kpt. Ivana Nguyenová tisková mluvčí Policejního prezidia ČR.

 

V Plzeňském kraji se  31. prosince 2016 stalo 5 dopravních nehod, při nich byli lehce zraněni  dva lidé, škody jsou vyčísleny na 285 tisíc korun, příčinami nehod bylo nezvládnutí jízdy, nerespektování dopravních předpisů, u dvou účastníků nehody byl zjištěn alkohol v dechu. Stejný počet nehod se stal  i na nový rok 1. ledna, při  dopravních nehodách byli zraněni 3 lidé lehce a škody odhadnuty na 349 tisíc korun. Příčiny  nehod byly obdobné jako v předchozím dni,  alkohol v dechu byl zjištěn u jednoho z řidičů.

 

———————————

 

Také se stalo:

Při dopravních nehodách zemřelo loni v Česku 556 lidí, což je nejnižší počet úmrtí za více než pět desítek let, uvedla ČTK. Oficiální čísla včetně analýzy zveřejní dopravní policie v prvním lednovém týdnu. V roce 2015 zemřelo na silnicích o 104 lidí více. Nejtragičtějšími měsíci loňského roku byly červenec, srpen a říjen. Během každého z nich zemřelo přes šedesát lidí. Nejméně lidí zemřelo v lednu: 27. Nejtragičtějším dnem roku 2016 bylo pondělí 15. srpna, kdy dopravní kolize nepřežilo osm lidí.(pm, net)

{jcomments off}