Policie hledá svědky nedělní nehody

Policisté hledají řidiče a svědky

SUŠICKO – V neděli na Hlavňovicku řidič s neznámým vozidlem zachytil zrcátkem o protijedoucí vozidlo…. po střetu ujel. 

 

     K dopravní nehodě došlo v katastru obce Zámyšl na Klatovsku v neděli 1. ledna 2017 odpoledne.

 

Po silnici III. třídy číslo 1451 v 17.20 hodin dosud nezjištěný řidič jel s neznámým vozidlem ve směru od obce Keply na Zámyšl. Na přímém úseku komunikace zachytil levým zpětným zrcátkem o protijedoucí vozidlo tovární značky Audi A6 a bez zastavení z místa dopravní nehody ujel. Řidič poškozeného vozidla se podrobil dechové zkoušce, která byla s negativním výsledkem.

 

     Policisté hledají řidiče neznámého vozidla a žádají o poskytnutí informací případné svědky dopravní nehody. Informace sdělte na dopravní inspektorát v Klatovech v pracovních dnech na telefon číslo 974 334 251, 974 334 250 nebo prostřednictvím e-mailu: kt.di.podatelna@pcr.cz.

 

————————–

Policejní informační servis

 

Vlolupání do vozidla

ŽELEZNORUDSKO – Z vozidla pachatel ukradl peněženku s finanční hotovostí a lyžařské boty. 

       V obci Špičák vnikl neznámý pachatel v sobotu 31. prosince 2016 v nočních hodinách do zaparkovaného osobního vozidla tovární značky Škoda Superb. Pachatel uvnitř prostor prohledal a vzal peněženku s finanční hotovostí. Pachatel nalezl i klíče od střešního boxu, které použil k jeho odemknutí a odcizil lyžařské pánské boty i s taškou. Celková škoda dosahuje téměř osmnáct tisíc korun.

V tomto případě policie zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinů krádež a poškození cizí věci.

 

Nezvané návštěvy

KLATOVSKO – Dva poškození majitelé oznámili vloupání do chaty a domu. 

       Na Horažďovicku vnikl neznámý pachatel do chaty v době od 23. listopadu do 29. prosince 2016.  Pachatel vnitřní prostory prohledal a odcizil chladničku, benzínovou sekačku, motorovou pilu, hodiny, různé nádobí a další věci. Poškozením dveří a odcizením věcí vznikla škoda přesahující patnáct tisíc korun.

 

     V obci u Klatov vnikl pachatel v noci z 31. prosince 2016 na 1. ledna 2017 do rodinného domu. Pachatel odcizil dámské i pánské hodinky, přenosný počítač, pět lahví s alkoholickými nápoji, čtyři parfémy a další věci. Poškozeným vznikla škoda přesahující osmatřicet tisíc korun.

     Policie v uvedených dvou případech zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinů krádež a porušování domovní svobody.

 

 

Za volant nepatří

KLATOVSKO – Dva řidiči měli při kontrole pozitivní testy na omamné a psychotropní látky. 

V pátek 30. prosince 2016 byl po čtrnácté hodině v Horažďovicích kontrolován řidič. Osmadvacetiletý muž ze Sušice jel s vozidlem tovární značky Fiat Stilo po ulici Strakonické.

Další řidič byl policisty zastaven tentýž den po šestnácté hodině v Sušici. Třiadvacetiletý muž z obce na Sušicku byl zastaven na náměstí Svobody, když jel s vozidlem tovární značky Alfa Romeo

Provedená dechová zkouška byla u obou řidičů s negativním výsledkem, ale test na omamné a psychotropní látky měli pozitivní na konopí a amfetamin.

Muži byli převezeni do zdravotnického zařízení v Sušici, kde se podrobili lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu.

Uvedení řidiči jsou podezřelí ze spáchání přestupků, které budou předány správnímu orgánu.

 

 

 

Pád osob

 

ŽELEZNORUDSKO – Předposlední den loňského roku došlo ke zřícení dřevěného balkonu, na němž byli dva muži a jedna žena. 

 

V pátek 30. prosince 2016 odpoledne od zdravotnické záchranné služby přijali policisté oznámení o zřícení balkonu na rekreačním zařízení v Železné Rudě. Událost se stala  před čtrnáctou hodinou, na  balkoně se v době jeho zřícení nacházeli dva muži a jedna žena.

 

Při dopadu jedna žena a muž utrpěli lehká zranění, další, pětadvacetiletý muž z Prahy, byl převezen se zraněním k ošetření do nemocnice.

 

Policie ve věci zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ublížení na zdraví z nedbalosti. Policisté dále prověřují míru zavinění i další okolnosti.

 

 

-p cr-

{jcomments off}