Hasiče zaměstnávají popadané stromy

Hasiče zaměstnává počasí, popadané stromy a nehody

 

“V souvislosti s meteorologickou situací, kdy průběžně nad celou ČR intenzivně sněží a fouká čerstvý, přechodně až silný vítr, řeší od nočních hodin 4. 1. 2017 hasiči zvýšený počet technických událostí. Jedná se hlavně o odstraňování spadlých stromů a překážek na komunikacích a zvýšený počet dopravních nehod.   

haici zima

 

Včera od půlnoci do 07,00 hodin to bylo 77 případů technické pomoci, kdy hasiči odstraňovali popadané stromy na komunikace, které se zlomily buď v poryvech větru nebo pod tíhou sněhu. Nejvíce událostí bylo ve Středočeském kraji celkem 19 a v Libereckém kraji, celkem 22,” upřesňuje mluvčí Generálního ředitelství HS ČR kpt. Mgr. Nicola Zaoralová.  

 

Od půlnoci vyjížděli hasiči také ke zvýšenému počtu dopravních nehod. Těch bylo celkem 64. Opět nejvíc ve Středočeském kraji, celkem 15 a dále v Pardubickém kraji, zde jich bylo 16. Pro srovnání, průměrně vyjedou hasiči k 53 dopravním nehodám během 24 hodin.”

 

 

Ve středu vyjížděli hasiči každé 2 minuty, nejčastěji k popadaným stromům a dopravním nehodám

 

Ve středu 4. ledna vyjeli hasiči celkem k 680 událostem. Na jejich likvidaci se podílelo 939 hasičských jednotek. Pro srovnání, průměrně denně vyjedou hasiči ke 293 událostem. Nejvíc bylo technických zásahů, celkem 406. Většina z nich se týkala odstraňování popadaných stromů a větví z důvodu nepříznivé meteorologické situace, kdy průběžně téměř na celém území ČR intenzivně sněžilo a foukal silný vítr. V těchto případech vyjeli hasiči téměř 400krát (přesně 388 případů). Nejvíc v kraji Pardubickém, Libereckém, Královéhradeckém a Středočeském. Hasiče potrápily i dopravní nehody, kdy při mnohých z nich hrozily například kamiony převrácením do příkopů. Jen za středu vyjeli celkem k 193 dopravním nehodám (denní průměr je 53 nehod).  


 

-tz hzs-

{jcomments off}