Syna museli vykázat z domu

Syn opakovaně napadal svoji matku

HORAŽĎOVICE – na obvodním oddělení v Horažďovicích přijali policisté oznámení o slovním napadení v obydlí. V úterý 10. ledna tohoto roku osmnáctiletý muž se stupňující agresí slovně napadl svoji matku, kdy se jednalo o jeho opakované jednání. Policisté mladého muže ze společného obydlí vykázali.

     Vykázání trvá po dobu 10 dnů a lze osobu vykázat ze společného obydlí, pokud na základě zjištěných skutečností a s ohledem na předcházející útoky předpokládat, že se osoba dopustí nebezpečného útoku proti životu, zdraví nebo svobodě nebo zvlášť závažného útoku proti lidské důstojnosti.

Vykázaná osoba je povinna opustit neprodleně prostor vymezený policistou v potvrzení o vykázání, zdržet se vstupu do prostoru a zdržet se styku nebo navazování kontaktu s ohroženou osobou.

 


 

Řídil pod vlivem drog

SUŠICKO – v obci Dlouhá Ves byl v úterý 10. ledna policisty z obvodního oddělení v Sušici kontrolován řidič vozidla tovární značky Alfa Romeo. Policisté dvacetiletého řidiče z Kašperskohorska zastavili v osmnáct hodin a na výzvu se podrobil testu, zda není ovlivněn omamnou nebo psychotropní látkou. Test byl pozitivní na konopí a amfetamin. Policisté muže převezli do zdravotnického zařízení v Sušici a souhlasil s lékařským vyšetřením i odběrem biologického materiálu.

Muž je podezřelý ze spáchání přestupku, který bude předán správnímu orgánu.

 


 

Policie pátrá po celém Schengenu po cizinci s tuberkulózou 

 

 

pavel babuschinPo jednatřicetiletém Rumunovi Pavlu Babuschinovi pátrá policie téměř dva měsíce.

Muž odešel 15. listopadu z plicního oddělení plzeňské fakultní nemocnice, kde byl hospitalizovaný s podezřením na tuberkulózu. „Toto podezření se následně potvrdilo,” uvedla mluvčí plzeňských policistů Hana Štefflová. Celostátní pátrání bylo rozšířeno i na všechny země Schengenu, ale doposud nebylo úspěšné. I proto se nyní policisté znovu obracejí s žádostí o pomoc na veřejnost. Hledaný muž je 183 cm vysoký, váží cca 90 kg, má světle hnědé na krátko střižené vlasy.

-p cr-

{jcomments off}
Zdroj: http://klatovsky.denik.cz/z-regionu/policie-patra-po-cizinci-s-tuberkulozou-20170109.html