Junior Erb pro mladé tvůrce webů

 

Další ročník zajímavé soutěže pro mladé talenty – tentokrát v oblasti tvorby webů – je vyhlášen.

Junior Erb 2013

Plzeňský kraj ve spolupráci se Sdružením Český zavináč vyhlásil krajské kolo soutěže Junior Erb.

Soutěž je určena mladým lidem, ať už jednotlivcům nebo skupinám (např. školním třídám), kteří vytvářejí webové stránky, jejichž obsah je nějakým způsobem spjat s určitou obcí, městem nebo krajem, turistickým místem, školou, atd.

Přihlašovat se můžete již nyní až do 17. února 2013 na: www.juniorinternet.cz/souteze.

Během března 2013 proběhnou krajská kola. Vyhodnocení republikových vítězů se pak uskuteční 23. března na konferenci Junior Internet v Praze. Dále budou vítězové oceněni během konference Internet ve státní správě a samosprávě ve dnech 8. až 9. dubna 2013 v Hradci Králové.

 

Cílem soutěže je podpořit mladé tvůrce webů, pomoci jim v přípravě na budoucí profesní růst, podchytit zajímavé podněty, rozšířit jejich zájem o věci veřejné a propojit je s místními samosprávami, aby se aktivně zapojili do života místní komunity.

 

Koncept soutěže JuniorErb volně navazuje na několik úspěšných a dlouhodobých projektů – aktivitu Junior Internet (www.juniorinternet.cz), jež se stala odrazovým můstkem pro řadu mladých lidí věnujících se aktivně internetu. Inspiroval se soutěží Zlatý Erb (www.zlatyerb.cz), která hodnotí nejlepší webové stránky a elektronické služby měst, obcí a krajů.

 

Osobní záštitu všem dosavadním ročníkům poskytl Přemysl Sobotka, který zároveň každoročně předává pamětní listy tvůrcům oceněných projektů. Od roku 2011 vyhlašují některé kraje (Plzeň, Praha, Vysočina) krajská kola.

Podrobnosti a další informace najdete na výše zmíněné webové adrese vyhlašovatele.

-red,mpk-