5

Požáry zaviněné bezdomovci končí tragicky

K požárům zaviněných bezdomovci dochází celoročně, nicméně v období zimy se jejich četnost zvyšuje. Nejčastější příčinou vzniku požáru je jejich nedbalost při manipulaci s otevřeným ohněm.

 

 1

 

2  3

 

Požáry tohoto typu mívají pro bezdomovce často tragické následky. Jedním z nich byl požár opuštěné chatičky v lese mezi Radčicemi a rozhlednou na Sylvánu z ledna minulého roku. Při dohašování ohnisek a rozebírání konstrukce hasiči postupně nalezli dvě ohořelá těla bezdomovců a dvou psů.

 

5

6  7

8

 

 

USÍNEJ BEZPEČNĚ – projekt HZS Plzeňského kraje zaměřený na lidi bez domova

 

 

 

Na počátku roku 2017 Hasičský záchranný sbor Plzeňského kraje požádal Městskou policii Plzeň a Městskou charitu Plzeň o spolupráci při realizaci projektu „Usínej bezpečně“ zaměřeného na prevenci požárů u lidí bez domova.

 

 

Hasičský záchranný sbor Plzeňského kraje v rámci projektu „Usínej bezpečně“ vytvořil letáky s informacemi o nejčastějších příčinách požárů v prostředí lidí bez domova. Jejich distribuci mezi bezdomovce zajistí strážníci Městské policie Plzeň a dobrovolníci plzeňské Charity.

 

V Plzni ve čtvrtek 19. ledna 2017 dopoledne hasiči, strážníci Městské policie a zástupci Charity postupně navštíví vytypovaná místa, kde lidé bez domova pobývají, a rozdají první letáky.

letak bezdomovci

 

 

-hzs-

{jcomments off}