zachranka

Páteční nehoda ve Volšovech, dnešní

Záchranáři, hasiči, policie i letečtí záchranáři – ti všichni zasahovali v pátek  v noci u dopravní nehody, která se stala ve Volšovech u Sušice krátce před 20. hodinou.

 

Nehoda ve Volšovech / pátek 20. ledna 

Za volantem Š Octaviea seděl 55letý řidič ze Sušice, který jel z Petrovic směrem na Sušici. Podle zjištění policie v obci Volšovy nepřizpůsobil rychlost jízdy na vzdálenost, na kterou má řidič rozhled a narazil do chodce, který šel v protisměru v levém jízdním pruhu.

 

Po příjezdu na místo nehody hasiči  pomohli s primárním zajištěním a naložením zraněného do vrtulníku přivolané letecké záchranné služby, která  muže transportovala do plzeňské nemocnice.

 

U řidiče bylo vyloučeno požití alkoholu před jízdou dechovou zkouškou a u chodce byl vyžádán odběr krve v nemocnici.

Odhadnutá hmotná škoda činí dvacet tisíc korun. Policisté zadrželi osvědčení o registraci vozidla. Policie zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ublížení na zdraví z nedbalosti.

 

Podle informací redakce je zraněný muž hledanou osobou, která měla nastoupit do výkonu trestu odnětí svobody.

-red-

 

Nový Čestín / 24. ledna – šest zraněných 

 

V úterý 24. ledna 2017 v půl šesté ráno vyjely jednotky HZS Klatovy a HZS Sušice do Nového Čestína k dopravní nehodě dvou osobních aut. Vozidla se střetla poblíž autobusové zastávky.

cestin1

 

 

Při nehodě došlo ke zranění celkem šesti osob. Dvě těžce zraněné hasiči z auta vyprostili a asistovali ZZS při resuscitaci jedné z nich.

Z havarovaných vozidel unikly provozní kapaliny, hasiči je odstranili pomocí sorbentu. Kvůli náledí velitel zásahu si vyžádal na místo SÚS.

 

 cestin2

 

Pro nákladní dopravu byla silnice v obci uzavřena. Osobní auta nemohla projet kolem nehody pouze po dobu vyšetřování, po zprovoznění jednoho jízdního pruhu hasiči společně s PČR usměrňovali jejich průjezd kyvadlově.

-hzs-

 

***

 

Krimi zprávy policejního informačního servisu

 

Nález mrtvého muže

Klatovy – v neobývaném objektu na ul. Dragounská v Klatovech byl nalezen muž bez známek života. Zprávu o něm přijali klatovští policisté na tísňové lince v neděli 22. ledna.

Úmrtí 62letého muže ze Sušice vyjeli na místo prošetřit policisté společně s kriminalisty a koronerem. Bylanařízena soudní pitva, příčina úmrtí je stále v šetření.

 

Další bezdomovec nalezen bez známek života

Tachov – na výsledky soudní pitvy nyní čekají také kriminalisté z Tachova, kteří  šetří úmrtí bezdomovce, nalezeného v pátek v provizorním příbytku u Tachova. 

Na místě nálezu těla koroner neshledal stopy násilí, které by svědčily o příčině smrti. V tomto případě se jednalo o 53letého muže. Cizí zavinění může s jistotou vyloučit  až právě probíhající soudní pitva.

 

Muž v Plané měl v mraze namále

Planá – v pátek 20. ledna v podvečer  přijali  policisté z Plané oznámení o muži ležícím v mrazu na sněhu v ulici Kostelní.  Hlídka polocistů, která okamžitě na místo přijela, zjistila, že se jedná o 37letého silně podnapilého muže, kterého alkohol zmohl tak, že nebyl shopen chůze. Policisté jej zajistili a převezli na oddělení, odkud byl pak transportován do protialkoholní záchytné stanice.

 

– p cr, red-