policie

Hledá se snowboardista a svědci

Hledáme snowboardistu a svědky

KLATOVSKO – Na sjezdové trati v areálu Špičák došlo dne 8. ledna k ublížení na zdraví. Snowboardista narazil do lyžařky. 

 

        Policisté ze služby kriminální policie a vyšetřování přijali oznámení od poškozené ženy o ublížení na zdraví. Dne 8. ledna letošního roku krátce po desáté hodině dopoledne v lyžařském areálu Špičák snowboardista při sjíždění sjezdové tratě číslo 3 narazil do lyžařky. Poškozená utrpěla zranění a byla převezena do zdravotnického zařízení.

Policie ve věci zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ublížení na zdraví z nedbalosti.

       Policisté hledají snowboardistu i případné svědky, aby podali jakékoli informace na obvodní oddělení v Železné Rudě číslo telefonu 727 901 597  nebo prostřednictvím e-mail: kt.ook.podatelna@pcr.cz.

Děkujeme za spolupráci.

 nprap. Dana Ladmanová, tisková mluvčí Policie ČR

*******************

 

Další zprávy z policejních statistik

Dvakrát kradl

SUŠICE Mladý muž převzal sdělení podezření z přečinu krádež. 

       Ve zkráceném přípravném řízení převzal sdělení podezření osmnáctiletý muž z Klatovska z přečinu krádež.

Na obvodním oddělení v Sušici v úterý 17. ledna tohoto roku přijali policisté dvě oznámení o krádežích v obchodech. K první krádeži došlo necelých třicet minut po čtrnácté hodině na ulici Hrádecká, kde mladý muž odcizil dva mobilní telefony v hodnotě 3 600 Kč. Tentýž den v prodejně na náměstí Svobody odcizil prsten ze žlutého kovu v hodnotě 2 720 Kč. Policisté následně podezřelého osmnáctiletého muže z Klatovska zajistili a po provedení neodkladných úkonů propustili.

 

 

KLATOVSKO – Policisté zjistili řidiče, kteří měli testy na návykové látky pozitivní. Jeden byl pod vlivem alkoholu.  

    

Po Sušici jel v pátek 27. ledna tohoto roku devětadvacetiletý muž z obce na Kašperskohorsku s vozidlem tovární značky Fiat Punto. Po devatenácté hodině jej policisté  z obvodního oddělení zastavili na ulici T.G. Masaryka.

 

Dalšího řidiče zastavili na nábřeží K. Houry v neděli 29. ledna krátce po jedenácté hodině dopoledne. Jednadvacetiletý muž z Horažďovic jel s vozidlem tovární značky VW Golf.

 

U řidičů byly provedeny testy, zda nejsou ovlivněni omamnou nebo psychotropní látkou a ve všech případech byly pozitivní na konopí a u třetího řidiče i na amfetamin. Muži byli převezeni do zdravotnického zařízení, kde se podrobili lékařskému vyšetření i odběru biologického materiálu.

Uvedení řidiči jsou podezřelí ze spáchání přestupků, které budou předány správnímu orgánu.

 

Vloupání do chalupy

HORAŽĎOVICKO – Pachatel vnikl do cizího rekreačního domu a ukradl peníze a šperky. 

Na obvodním oddělení v Horažďovicích přijali policisté oznámení o vloupání do rekreační chalupy. V uplynulých třiceti dnech neznámý pachatel v obci na Pačejovsku vnikl po rozbití skleněné výplně okna do domu a prohledal vnitřní prostory. Pachatel odcizil finanční hotovost a různé šperky. Poškozeným vznikla škoda ve výši 21 tisíc korun.

Policie ve věci zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinů krádež, porušování domovní svobody a poškození cizí věci

 

Nález hlavy jelena

KLATOVSKO – Běžkař nalezl pod Prenetem uříznutou hlavu jelena. Policie případ šetří pro podezření ze spáchání přečinu pytláctví. 

     Ve středu 25. ledna tohoto roku nalezl občan u běžecké stopy uříznutou hlavu jelena. Běžkař se pohyboval  nedaleko vrcholu Prenet a vyrozuměl příslušného mysliveckého hospodáře. Následně byl případ oznámen na obvodní oddělení v Nýrsku. V rámci prověřování bylo zjištěno, že se jedná o hlavu pětiletého jelena evropského s parožím a tělo nebylo nalezeno. Odhadnutá škoda činí 30 000 Kč.

    Policie ve věci zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu pytláctví. Případ dále prověřují policisté ze služby kriminální policie a vyšetřování z oddělení hospodářské kriminality.

 

-p cr-

{jcomments off}