Pohádkové cvičení s Hankou

 

 

Zrcadlový sál v bazénové hale sušického sportoviště zažil v pondělí 6. února neobvyklou věc – v jeho stěnách se odrážely prapodivné obrazy – dostaveníčko si tu dali víla, sněhurka, spiderman, kosmonaut, čarodějka…. Co to bylo za sešlost?

karneval 53

To se „Předškoláčci v pohybu“ bavili maškarním rejem! A protože jim je pohyb vlastní, rejdilo se opravdu zdatně.

karneval 16

 

I Ledové království vyslalo mezi děti svou zástupkyni – královnu Elsu, která se s dětmi přenesla do pohádkového světa plného radosti.

 

 

A protože dětí, které mají rády pohyb a pravidelně chodí cvičit nejen se svými rodiči a prarodiči, ale také se ‘svou’ Hankou, je dost a dost, domluvila se Elsa s králem říše zvířecí, aby na další den poslal nějakého svého zástupce mezi nejmladší děti. I to se splnilo a v úterý se sportovní halou u gymnázia rozléhal hlasitý výskot a smích – to proto, že kouzelná kočička, vyslaná Lvím králem, pozvala i nejmenší drobotinu na veselý karneval.

 

karneval 30

 

Děti si s sebou přivedly své maminky, babičky, tatínky i  nové kamarády. Cvičitelka Hanka, vlastně kráovna Elsa a (o den později) kouzelná kočička, měla plné ruce práce uhlídat a „krotit“ plný sál rozdováděných dětí.

 

Sportovní program byl vlastně tentokrát programem spíše varietním, protože výkony všech pohádkových i nepohádkových bytostí si opravdu leckdy nezadaly s artistickými výkony. Kouzelná honička, balónek Nezbeda, hýbající se pexeso, utíkající domino, taneční kreace – to už chtělo nejen pořádnou dávku rychlosti, ale i podporu všech dospěláků, kteří se rádi ochotně do her se svými dětmi zapojili.

 

karneval 33

 

A že je svět očima dětí opravdu čistý a pohádkový, laskavý a veselý, o tom se přesvědčili všichni, kteří se nechali do hry vtáhnout…

„Byla to opět báječná odpoledne, na která se jen tak nezapomíná. I když masky a kostýmy budou uloženy do skříní a šuplíků, kousek radosti ve vzpomínkách zůstane ještě dlouho. Děkuji všem za krásné chvíle a těším se, že společně prožijeme hodně dalších,“ usmívá se spokojeně cvičitelka Hanka Habartová, která se sportujícímu sušickému potěru profesionálně věnuje už hezkou řádku let.

 

 

-hh, as-

{gallery}susice/2017/02_unor/karneval_r_a_d/{/gallery}

{jcomments off}