Dívka si znásilnění vymyslela

Případ znásilnění byl odložen

KLATOVSKO – Osmnáctiletá žena si znásilnění vymyslela – chtěla odůvodnit svůj útěk z dětského domova. 

 

Policisté ze služby kriminální policie a vyšetřování z oddělení obecné kriminality v Klatovech odložili trestní věc, v níž se jednalo o podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu znásilnění a přečinu omezování osobní svobody. Koncem listopadu loňského roku policisté přijali oznámení, že z uvedených činů je podezřelý jednačtyřicetiletý muž a z přečinu i jednapadesátiletá žena z Klatovska.

Podle výpovědi poškozené v době od 20. října do 3. listopadu loňského roku v bytě měl muž opakovaně násilím vynucovat pohlavní styk s osmnáctiletou ženou, fyzicky ji měl napadat i uzamykat uvnitř bytu s další podezřelou. 4. listopadu oznamovatelka opustila byt a odjela do místa bydliště s tím, že chce dále studovat.

 

V průběhu dalšího prověřování případu byl vyslechnut podezřelý muž, který vydal mobilní telefon a tento byl podroben znaleckému zkoumání. Zde byly i fotografie podezřelého a poškozené.

Po zjištěných skutečnostech byl proveden další výslech údajně poškozené ženy, která  již  vypovídala jinak než když  věc oznamovala poprvé. Mladá žena chtěla odůvodnit svůj útěk z dětského domova, proto si případ vymyslela a prý si  neuvědomila, že tím může vyvolat trestní stíhání osob.

 

Policie po zvážení zjištěných skutečností případ odložila, protože ve věci nejde o podezření z trestného činu.

 

-red, p cr-

{jcomments off}