nehody

Nehodu se dvěma mrtvými policie uzavřela

Ukončení prověřování dopravní nehody

HORAŽĎOVICKO – Loni koncem července na následky zranění zemřel řidič a spolujezdkyně. Další nezletilá dívka utrpěla těžké zranění. 

 

     Policisté ze služby kriminální policie a vyšetřování z oddělení obecné kriminality prověřovali dopravní nehodu, kdy na následky zranění zemřel řidič osobního vozidla i spolujezdkyně, a nezletilá dívka utrpěla těžké zranění.

 

Policisté zahájili  trestní stíhání  sedmadvacetileté cizinky, jako obviněné ze spáchání přečinů usmrcení s nedbalosti  a těžké ublížení na zdraví z nedbalosti.

 

     V neděli 31. července 2016 krátce po dvacáté hodině řídila cizinka osobní vozidlo tovární značky BMW po silnici II. třídy číslo 188 ve směru od obce Defurovy Lažany na Velký Bor. Při projíždění pravotočivé zatáčky před obcí Velký Bor, na mokré vozovce dostala s vozidlem smyk, vjela do protisměru a přední částí vozidla BMW došlo ke střetu s levou boční částí protijedoucího vozidla zn. Peugeot, které řídil dvaačtyřicetiletý muž z Rokycanska.

 

Po srážce vozidel bylo BMW otočeno zadní částí do protisměru, kde zůstalo stát u pravé krajnice. Vozidlo Peugeot bylo odhozeno vpravo mimo komunikaci a zůstalo v pozici na střeše. Ve vozidle Peugeot řidič a třiačtyřicetiletá spolujezdkyně utrpěli zranění, na jejichž následky na místě zemřeli.

 

Další nezletilá spolujezdkyně byla s těžkým zraněním transportována leteckou záchrannou službou do nemocnice v Plzni.

 

U řidičky byla provedena dechová zkouška i test, zda není ovlivněna omamnou nebo psychotropní látkou – s negativními výsledky.

 

K uvedené dopravní nehodě byl přizván soudní znalec z oboru silniční doprava. Řidička porušila důležitou povinnost, kdy při řízení vozidla nepřizpůsobila rychlost jízdy zejména svým schopnostem, vlastnostem vozidla a nákladu, předpokládanému stavebnímu a dopravně technickému stavu pozemní komunikace, její kategorii a třídě, povětrnostním podmínkám a jiným okolnostem, které je možno předvídat; smí jet jen takovou rychlostí, aby byla schopna zastavit vozidlo na vzdálenost, na kterou má rozhled a jinému z nedbalosti způsobila smrt a těžkou újmu na zdraví.

 

– p cr-

{jcomments off}