Masopustní veselení

Na to, že je masopust, rozhodně obyvatelé Sušice zapomenout nemohli, už díky dětem ze školní družiny Pampeliška při ZŠ Lerchova, které spolu se svými vychovatelkami připravily na pátek 24. února veselý průvod městem.

 

 

 masopust lerchovka 11

 

 

Vyrazili, jak jinak, od modré školy, přestože se venku  honili všichni čerti. To ovšem  více než 90 (!) skotačících masopustních maškar nemohlo nijak odradit. Ba naopak – přidaly na hlase a za  zpěvu, smíchu a výskotu podpořeného řinčením různých chrastidel , dřívek a tamburín se vydaly od modré školy přes náměstí až do  pekařství Bandur pro sladké koblížky.

 

Cestou se veselý ‘had’ pochopitelně zastavoval na různých místech a pro obveselení kolemjdoucích děti zpívaly lidové a masopustní písničky. Pestrobarevný průvod byl nepřehlédnutelný a nepřeslechnutelný.

 masopust lerchovka 6

Po návratu do školy si maškary zařádily ještě před vchodem a poslední písničku zazpívaly v hale školy, kde už byli hlavním jejich obecenstvem čekající rodičové a vedení školy.

“Masopustní rejdění dopadlo skvěle a nám nezbývá než poděkovat všem za spolupráci,”dodávají jednohlasně vychovatelky  družiny.

 

-hpt-

 

{gallery}susice/2017/02_unor/masopust_lerchovka/{/gallery}

{jcomments off}