Ať Ti to ladí ještě hodně, hodně let!

(Sušice, 26. 2. 2017)

Desítky gratulantů – rodina, přátelé, kolegové, žáci, zpěváci  (od Broučků po Svatobor a ještě kousek dál…), ti všichni připravili pro jubilanta JOSEFA BAIERLA, dlouholetého sušického sbormistra, krásné překvapení k jeho životnímu jubileu 75 let. Do poslední chvíle utajovaná oslava, pojatá jako vernisáž výstavy “Josef Baierl – výtvarník”, měla očekávaný efekt.

 

img 1948

 

Že bylo překvapení opravdové, zcela utajené, dokládal výraz  oslavence, který byl “na místo činu”, do galerie sušického kina, nic netuše, přiveden.

 

“Ať Ti to, Pepo, ještě hodně  hodně let  ladí, všude kam se vrtneš,” znělo nejčastěji v přáních. A samozřejmě se přidávala další, originální, veselá a vtipná, veršovaná i zpívaná. Kdo přišel, gratuloval – od nejmladších po nejstarší.

 

img 2009

img 2021

Tátovi, dědovi, tchánovi… vyznání  a přání od rodiny nemohlo být jiné, než hudební.

 

 

img 1966

Nechybělo  blahopřání a poděkování starosty a místostarostky města Sušice.

 

 

 

Základem konspiračního plánovacího týmu  byly  Milena Naglmüllerová a Bohumila Skrbková,  diskrétními spolupracovníky zástupci všech věkových kategorií a žánrů, s nimiž měl Josef Baierl kdy co do činění – hudba, zpěv, divadlo, ale také, pro mnohé možná překvapivě, zumění výtvarné. A právě to bylo tématem oslavy – Josef Baierl jako malíř, ilustrátor. (Výstavu si můžete prohlédnout v galerii SIRKUS).

 

img 2039

img 2063

 

Jak sám  čerstvý jubilant přiznal (když se probral  z příjemného šoku a omluvil se přítomným malířům za to, že i on ‘nemalíř’ vystavuje v galerii :-)) ), vlastně svoje obrázky nikdy takhle pohromadě neviděl a  vrtalo mu hlavou, jak se je podařilo všechny sehnat. A že některé přicestovaly z dáli!

 

Tak ještě jednou – hodně zdraví, elánu, nápadů, inspirace, pohody

… prostě všechno NEJ na dlouhá léta!

 

 

{gallery}susice/2017/02_unor/josef_baierl_kopie_web/{/gallery}

-as-


{jcomments off}