Hledaná dívka se vrátila domů po pár hodinách

Po pohřešované dívce pátrali policisté

Čtrnáctiletá dívka utekla z domova. Po několika hodinách se sama vrátila domů. 

Dne 27. února 2017 v 19:30 hodin přijali policisté na tísňové lince 158 oznámení ženy z Klatov, že její čtrnáctiletá dcera utekla z domova a zanechala vzkaz na rozloučenou. Policisté územního odboru Klatovy vyhlásili celostátní pátrání a prováděli opatření k jejímu nalezení.

Do pátrací akce byli zapojeni policisté Obvodního oddělení Klatovy, Dopravního inspektorátu Klatovy, služby kriminální policie a vyšetřeování, psovod se služebním psem, strážníci městské policie. Vyžádán byl i vrtulník s termovizí. Téhož dne v 23:30 hodin se pohřešovaní dívka vrátila sama domů. Celostátní pátrání bylo odvoláno.

 

Jízda pod vlivem alkoholu

HOJSOVA STRÁŽ – Výsledek dechové zkoušky muže se blížil ke dvěma promile alkoholu v krvi. 

27. února 2017 v 13:15 hodin zastavili a kontrolovali policisté Obvodního oddělení Železná Ruda v obci Hojsova Stráž řidiče osobního vozidla Fiat Doblo. Čtyřiašedesátiletý muž z Žákavy řídil vůz po pozemní komunikaci II. třídy č. 190 ze Železné Rudy část obce Špičák. Policisté muže vyzvali k dechové zkoušce ke zjištění, zda neřídí vozidlo pod vlivem alkohoholu. První dechové zkouška ukázala pozitivní výsledek 1,99 promile alkoholu v krvi, opakované měření mělo hodnotu 1,96 promile alkoholu v krvi. Policisté muže zajistili a převezli do lékařského zařízení, kde se podrobil lékařskému vyšetření, odběr krve však odmítl. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Pachateli hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok, zákaz činnosti nebo peněžitý trest.

 

Popil a odešel

25. února 2017 přijali policisté z Obvodního oddělení Klatovy oznámení o vloupání do chatky v ulici Pod Hůrkou v Klatovech. Dosud neznámý pachatel v blíže nezjištěné době během uplynulých dvou týdnů přelezl oplocení pozemku, kde rozbil skleněnou výplň vstupních dveří do chatky. Celý objekt prohledal, ale nic neodcizil. Ponechal na místě tři prázdné lahve od rumu, které podle majitelky v chatce nebyly. Pachatel dále dveřmi prošel do kůlny na nářadí, ale zde také nic neodcizil a z místa odešel. Škoda na poškozených dveřích byla vyčíslena na 500 korun. Policisté provedli ohledání místa činu a ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu porušování domovní svobody a krádež vloupáním. Po pachateli intenzivně pátrají.

-p cr-

{jcomments off}