policie

Mrtvého nikdo nepostrádal

Možná až rok leželo tělo mrtvého muže v domě. Nikdo jej nepostrádal, nalezen byl až na upozornění starosty obce

 

Velhartice/  Policii na nemožnost spojit se s místním mužem delší dobu, upozornil starosta obce Velhartice. Policisté  v určeném domě našli překvapivý nález – tělo muže (r. 1954), který  byl po smrti nejméně několik měsíců, možná až rok. Příčina smrti není známá a vzhledem ke stavu těla na místě nebylo možno nic určit, do případu může vnést jasno nařízená soudní pitva.

“Vzhledem k dlouhé době od úmrtí nemohla být zjištěna příčina úmrtí ani nebylo možno vyloučit cizí zavinění. Z tohoto důvodu byla nařízena soudní pitva,”řekla policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Odhaduje se, že tělo v bytě leželo řadu měsíců, nejspíš až rok. “To, že je někdo nalezen po měsíci, se stává. Ale po roce, to je opravdu výjimka,” řekl k tomu Klatovskému deníku majitel sušické pohřební služby Miroslav Adámek.

 

Nestandardních případů řeší policisté na Sušicku až příliš. Kromě nedávné tragické smrti provozovatele jednoho z podniků v Sušici šetřili také případ  seniora, který se zadusil jídlem. Stalo se tak minulý týden v pátek odpoledne.

Mokrosuky/  Třiasedmdesátiletému muži zaskočilo, když jedl. Začal se dusit a po chvíli upadl do bezvědomí,” řekl Deníku krajský mluvčí zdravotnické záchranné služby Martin Brejcha.

Svědci události se seniorovi snažili pomoci, když ho na základě pokynů dispečerky záchranné služby resuscitovali. Na místo byl vyslán i záchranářský vrtulník, ale nebylo to nic platné.

 

„Lékaři nezbylo než konstatovat smrt,” uvedl Brejcha.
Zdroj: http://klatovsky.denik.cz/zpravy_region/muz-ze-susicka-se-udusil-pri-jidle-20170303.html

 

 

– p čr, denik.cz-