policie

Za opakované znásilňování a výhrůžky je trestně stíhaný

Za opakované znásilnění a  hrozby čelí trestnímu stíhání 

KLATOVY – V březnu opakovaně znásilnil poškozenou i pod pohrůžkou násilí vynutil vydání peněz. Dále ublížil na zdraví dvěma osobám. 

       Od komisaře ze služby kriminální policie a vyšetřování převzal usnesení o zahájení trestního stíhání osmadvacetiletý muž z obce na Plzni-jihu. Muž byl obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupež, pokračujícího zvlášť závažného zločinu znásilnění a přečinu ublížení na zdraví.

V Klatovech v sobotu 11. března tohoto roku muž v řadové garáži, kde pobýval společně s dalším mužem a ženou, vzal do ruky skleněnou láhev a vyhrožoval, že jí ublíží na zdraví a chtěl vydat peněženku. Žena vydala 200 korun.

Dále od počátku letošního března opakovaně pětatřicetiletou ženu pod pohrůžkou násilí nutil k pohlavnímu styku. V pátek 10. března ve večerních hodinách fyzicky napadl pětapadesátiletého muže a poškozenou a způsobil oběma zranění, se kterým byli ošetřeni ve zdravotnickém zařízení.

V sobotu dopoledne policisté na místě zadrželi podezřelého muže a byly provedeny neodkladné úkony a muž převzal usnesení o zahájení trestního stíhání. Soud rozhodl o vzetí muže do vazby.

 

Koncem prosince se na veřejnosti nevhodně chovali

KAŠPERSKÉ HORY – Dva muži jsou trestně stíháni pro přečin projev sympatií k hnutí směřujícímu k potlačení práv a svobod člověka. 

     Policisté ze služby kriminální policie a vyšetřování z oddělení obecné kriminality zahájili trestní stíhání dvou mužů ve věku 26 a 32 let z Kašperskohorska. U obou ze spáchání přečinu projev sympatií k hnutí směřujícímu k potlačení práv a svobod člověka a u staršího i z přečinu výtržnictví.

    V Kašperských Horách 29. prosince loňského roku ve večerních hodinách v restauračním zařízení uvedení muži předpažili pravou ruku před sebe a vykřikovali nacistické pozdravy. Muži byli upozorněni, aby zanechali svého nepatřičného jednání a opustili vnitřní prostory restaurace. Starší muž si svlékl tričko a ostatním hrozil fyzickým napadením a opakovaně strčil svým tělem do dalšího muže a následně došlo k napadení jiného muže. Ke zranění osob nedošlo. Na místo byli přivoláni policisté.

Muži se protiprávního jednání dopustili na veřejném místě a starší muž se dopustil i výtržnosti, kdy nejdříve slovně a fyzicky napadl dalšího muže.

 

Poškození cizí věci

 

SUŠICE – Dosud neznámý pachatel poškrábal tři auta, rýhy byly oceněny na 12 tisíc korun. pokud bude zjištěn pachatel, mají “cenu” jednoho roku odnětí svobody…

 

     Policisté Obvodního oddělení Sušice přijali 8. března 2017 oznámení, na jehož základě zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci. Podezřelým je dosud neznámý pachatel, který v blíže nezjištěné době od 17 hodin 7. března 2017 do 16 hodin následujícího dne neznámým předmětem udělal rýhy do tří zaparkovaných vozidel v ulici Nádražní v Sušici.

Majitelům vozidel továrních značek Peugeot, BMW a Renault způsobil škodu celkem 12 tisíc korun. Policisté provedli ohledání místa činu a zajistili kriminalistické stopy. Po pachateli, kterému hrozí až roční trest odnětí svobody, usilovně pátrají.

-p cr-

{jcomments off}