Další medaile sušických atletických nadějí

Nejmladší sušičtí atleti přivezli další medaili z halového přeboru Plzeňského kraje jednotlivců za rok 2017.

 

V sobotu, 11.3.2017, se v nafukovací hale v Praze na Strahově konaly atletické halové přebory Plzeňského kraje v kategorii atletických přípravek a minipřípravek. Vzhledem k tomu, že termín závodů vzhledem k jarním prázdninám Katovského okresu byl zvolen pro naše závodníky velmi nešťastně, takže některé naše mladé “opory” se nemohly závodů zúčastnit .

Nicméně pět “atletických “srdcařů” do Prahy odjelo a pod vedením trenéra Jana Práška a za vydatné pomoci dalšího rodinného doprovodu závody jsme závody úspěšně absolvovali.

Za minipřípravku závodila Nela Capcarová, Adam Roháček a Tonda Tláskal, za přípravku pak Magdalena Rybová a Viktorie Vyskočilová.

atl spol

V konkurenci cca 175-180 dětí z Plzně, Klatov, Stříbra, Nýřan, Domažlic, Přeštic a naší Sušice i při malém počtu závodníků však naše výprava byla úspěšná a naši nejlepší se prosadili na pěkná umístění a všichni naší malí závodníci docílili výborných výkonů.

 

Zejména bych rád vyzdvihl výkony Magdaleny Rybové, která v hodu medicinbalem vybojovala stříbrnou medaili výkonem 8,75m, dále pak Viktorie Vyskočilové, která ve stejné soutěži obsadila krásné 6. místo výkonem 7,65m a také zástupce minipřípravky Adama Roháčka, který se ve své kategorii prosadil do první desítky ve skoku do dálky výkonem 276cm.

U ostatních našich závodníků bych rád pochválil Nelu Capcarovou, zejména za skok do dálky, které však její výkon 278cm však v nabité konkurenci dívčí minipřípravky postačil na 16.místo. A také musím říci, že svým výkonem ve sprintu na 60m nás všechny příjemně překvapil pěkným výkonem 12,42s i nejmenší člen naší výpravy, Tonda Tláskal.

atl stupne

“Výlet” do Prahy se všem líbil, a atmosféra halových závodů pro všechny zúčastněné byla krásným zážitkem, neboť atmosféra při závodech v tomto uzavřeném prostoru byla často bouřlivá.

Paní Rybová nezapomněla průběžně naše mladé atlety fotografovat tzv. “při akci”, takže máme pořízeno na památku několik velmi pěkných snímků.

 

{gallery}susice/2017/03_brezen/atletika/{/gallery}

 

Za mládežnické trenéry AO Sušice zapsal Jan Prášek.