konopi

Při domovní prohlídce našli konopí

SUŠICKO – Muž byl obviněn – při domovní prohlídce měl v domě zařízení pro pěstování konopí. Policisté zajistili usušené rostliny i vybavení. 

 

  konopi
      Policisté ze služby kriminální policie a vyšetřování z oddělení obecné kriminality  prověřovali přechovávání a nedovolené pěstování rostlin konopí.

      Na základě příkazu soudu policisté provedli počátkem listopadu loňského roku domovní prohlídku v obci u Sušice na Klatovsku. 

    Usnesení o zahájení trestního stíhání převzal čtyřicetiletý muž, který v obci pobývá. Muž v přesně nezjištěné době, bez povolení Ministerstva zdravotnictví ČR, pro vlastní potřebu ve větším rozsahu, pěstoval a přechovával omamnou látku konopí a pryskyřici z konopí.  Muž byl obviněn z přečinu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu a přečinu nedovolené pěstování rostlin obsahujících omamnou nebo psychotropní látku.

 

      Obviněný muž v rekreačním domě v loňském roce přechovával pro vlastní potřebu usušené rostliny konopí – celkem 1522 g. Podle odborného zkoumání bylo zjištěno D-9-tetrahydrokanabinolu od 2,6 až 10,5 %. Dále byla zajištěna i pryskyřice z konopí, ve dvou plastových krabičkách byla mast zelené barvy a suché rostliny.

 

      Muž měl ve sklepních prostorách domu instalovanou elektrotechnickou soustavu, která se používá při indoor způsobu pěstování konopí. Pro vlastní potřebu pěstoval konopí i měl předměty určené k nedovolené výrobě omamné látky. Policisté zajistili ventilace s filtrací, topné zdroje, závlahové zařízení, osvětlení, květináče, hnojiva a nejméně 70 rostlin konopí. Zajištěné rostliny i věci byly podrobeny odbornému zkoumání a byla zjištěna přítomnost D-9-tetrahydrokanabinolu.

 

 

     – pcr –

{jcomments off}